Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stortalangen utburen på bår i Kristianstads seger

Sveindis Jane Jonsdottir föll till marken mot Växjö.
Foto: Aftonbladet
Sveindis Jane Jonsdottir.
Foto: Aftonbladet
Hon inledde säsongen fint innan skadan.
Foto: PETER SONANDER/SPP/SHUTTERSTOCK / PETER SONANDER/SPP/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Isländska supertalanden Sveindis Jane Jonsdottir har imponerat i Kristianstads DFF, på lån från Wolfsburg. 

Under fredagens match mot Växjö tvingades hon lämna planen på bår efter en otäck incident i slutet på första halvlek. 

– Det hade varit svårt att ersätta henne, säger Elisabet Gunnarsdottir till Aftonbladet efter matchen.

Den unga supertalangen Sveindis Jane Jonsdottir kom till Kristianstad på lån från storklubben Wolfsburg. Och hon har redan visat till vilken nytta hon kan komma att vara för den skånska klubben. I både första och andra omgången kunde isländskan lämna plan med ett mål i vardera match. 

Förra omgången mot Djurgården lobbade hon in 2-1-ledningen i den 83:e matchminuten, vilket ledde till att Djurgården fick åka hem poänglösa. 

Under fredagen var det dags igen, denna gång mot Växjö. Med bara ett fåtal minuter kvar av första halvlek sträckte sig Jonsdottir efter bollen med ena benet och oturligt nog fastnade det andra i gräset. Benet vreds onaturligt och Jonsdottir blev liggande. 

Sveindis Jane Jonsdottir skadad

Efter flera minuters läkarvård på plan fick 19-åringen lämna på bår, men innan Jonsdottir lämnade planen hann hon vara inblandad i matchens enda mål, gjort av Anna Welin. 

– Hon är införstådd över att det kan vara allvarligt. Just nu är hon väldigt ledsen, säger tränaren Elisabet Gunnarsdottir till Aftonbladet efter matchen.

In byttes amerikanskfödda thailändskan Miranda Nild. Matchen slutade 1-0, och med en match mer spelad är nu Kristianstad serieledare. 

Gunnarsdottir räknar med att Jonsdotttir kommer att vara borta en tid. Om Jonsdottir, som är KDFF:s uttalade förstaforward, blir borta länge kan det innebära ett tufft avbräck för den skånska klubben. 

– Först och främst ska det röntgas. Men skulle det vara så är det så klart tungt att tappa vår förstaforward. Det hade varit svårt att ersätta henne, men då har vi andra spelare som får kliva fram, säger Gunnarsdottir.