Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnan stannar i FCR – trots stort intresse

Olivia Schough förbereder sig för sin andra säsong i Rosengård.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Sportchef Therese Sjögran ser gärna att anfallaren stannar länge.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Olivia Schough hade en succésäsong i fjol – och sportchef Therese Sjögran berättar att intresset är stort för henne.

Men anfallaren ger ett glädjande besked till alla supportrar.

– Det har varit väldigt självklart att vara kvar här, säger Schough.

Olivia Schough kom till FC Rosengård inför förra säsongen. Under året stod hon för tolv mål och tio assist. En prestation som dragit till sig uppmärksamhet.

– Hon är superpopulär. Vi får förfrågningar på henne hela tiden, säger klubbens sportchef, Therese Sjögran.

England och Spanien lockar allt fler spelare från damallsvenskan. FC Rosengård tappade bland annat Hanna Bennison, Anna Anvegård och Nathalie Björn förra sommaren och anfallsstjärnan Stina Blackstenius skrev på för Arsenal för två veckor sedan.

Öppnar för flytt framöver

Men Rosengård ser ut att få behålla sin anfallsstjärna – i alla fall just nu.

– Det har varit väldigt självklart att vara kvar här. Jag trivs superbra, spelar väldigt mycket, jag har ett gott förtroende från klubben och det betyder mycket för mig, säger Schough och fortsätter:

– Spanska ligan och engelska ligan har det hänt jättemycket i de senaste åren. Så det är klart att det hade varit kul i framtiden, men just nu är jag supernöjd att vara här. Jag har bara varit här ett år och det blev ett väldigt bra år, så jag vill fortsätta på det.

Summan för att Sjögran ska sälja

Schough sitter på ett kontrakt som går ut efter säsongen och Sjögran berättar att hon gärna har kvar 30-åringen längre än så.

– Hon är en av våra viktigaste spelare, så det är en sådan spelare vi vill förlänga med. Vi får se var vi hamnar. Vi vill jättegärna ha kvar henne och hon är jätteviktig för oss.

Vidare tror inte Sjögran att någon spelare kommer försvinna från dagens trupp innan säsongen börjar. Det ska krävas ett superbud på till exempel Olivia Schough för att det ska bli aktuellt med en försäljning.

– Det är väl om Barcelona ringer och vill köpa henne för fem miljoner. Då kan jag fundera, men samtidigt ska hon också vilja det. 

Tv: Se märkliga frisparksvarianten: