Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnan inför toppmötet: ”Det blir en jävla match”

Olivia Schough ser fram emot den kommande toppmatchen mot BK Häcken.
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Stina Blackstenius och hennes BK Häcken utmanar Rosengård om guldet.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

MALMÖ. Poängtapp mot Kristianstad – det innebär att Rosengårds guldavstånd är nere på sex poäng.

En summa som kan halveras på lördag, när det vankas toppmöte mot tvåan BK Häcken. 

– Det är spännande som fan, säger Olivia Schough.

Nej, söndagens hemmaderby mot Kristianstad gick inte helt enligt plan för Rosengård. I den andra halvleken tvingades de båda stjärnorna Jelena Čanković och Loreta Kullashi lämna bataljen på grund av skador.

Däremellan nickade Mia Carlsson ett inlägg i mål för gästande KDFF.

– Det är spännande som fan, säger Rosengårds landslagsmeriterade ytter Olivia Schough, inför lördagens toppmatch mot Häcken. 

– Det är sex poäng och det låter kanske som mycket men det är bara två vinster så kan någon vara ifatt.

När Rosengård och Häcken ställdes emot varandra tidigare under säsongen på Malmö IP blev det skånsk seger med 2-0. 

”Båda vill tillbaka till vinnarspåret”

Numera återstår fem omgångar av den damallsvenska säsongen för Rosengård och efter lördagens match mot Häcken väntar i tur och ordning Linköping, Piteå. Eskilstuna och Djurgården. 

Så sent som i lördags kryssade Häcken mot tabelljumbon Växjö DFF.  

– Vi båda vill komma tillbaka till vinnarspåret. Det blir en jävla match, säger Olivia Schough, vars Rosengård fortfarande inte har förlorat en enda seriematch:

– Det är klart vi har en trygghet och en stark tro på oss. Vi vet att vi är starka, men det är Häcken också. Så det gäller att vi får till en väldigt bra prestation för att inte få de närmre oss. 

Det Rosengård som här och nu jagar SM-guld ser på många plan annorlunda ut än det som i våras inledde guldjakten. 

I ett och samma svep tackade stjärntrion Anna Anvegård, Nathalie Björn och Glodis Viggosdottir adjö till Malmö i somras. I samma veva blev även huvudtränare Jonas Eidevall presenterad och klar för engelska Arsenal.

”Kan inte använda det som ursäkt”

Även den den svenska supertalangen Hanna Bennison har lämnat Rosengård – för henne blev det ett utlandskontrakt med klassiska Everton.

– Jag tycker framför allt kanske att vi måste hitta en stabilitet i våra prestationer. Det har gått lite fram och tillbaka. Vissa matcher har vi hittat jättebra relationer och andra matcher har vi inte riktigt hittat dem, säger FCR-tränaren Rennée Slegers.

– Det har absolut att göra med att vi har många nya spelare. Det spelar in, men vi kan inte använda det som en ursäkt. 

FCR-huvudtränaren Renée Slegers ser fram emot toppmatchen mot BK Häcken.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Förutom alla stjärnor som lämnat Rosengård har en hel drös namn även vandrat motsatt väg. Loreta Kullashi, Teagan Micah, Mia Persson och Bianca Schmidt är några av spelarna som skrev på för Rosengård under sommarens övergångsfönster.

– Det är klart i vissa situationer har man kanske lite mer missförstånd än innan. Man jag tycker det har gått förvånansvärt bra.

– Renée har gjort ett kanonjobb och alla nya som kommit in har tagit ansvar och kommit in i gruppen och spelet, säger Oliviua Schough.

Toppmötet mellan BK Häcken och FC Rosengård har avspark klockan 15.00, lördagen den 2 oktober. Innan dess ska Rosengård även ta sig an Borgeby FK i svenska cupen nu på onsdag.

TV: SE FLER SPORTNYHETER