Slegers: ”Finns individuella kvalitéer”

Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

FC Rosengård ställs mot Hoffenheim hemma på Malmö IP i jakten på Champions League. 

Tränare Renée Slegers väntar sig en fartfylld match mot ett ungt lag. 

– Det handlar om hur vi försöker skapa en matchbild som passar oss, säger hon om förberedelserna inför matchen. 

Under tisdagen gästas FC Rosengård av Hoffenheim i det avgörande kvalet till Champions League, en match som blir Renée Slegers tredje sedan hon tog över som tränare efter sommaruppehållet. 

Hennes facit så här långt: två segrar och 10-0 i målskillnad. 

– Det är så klart en bra start men det är något som vi har gjort. De saker som vi har gjort bra ska vi fortsätta att göra. Det ger oss en bra känsla och men samtidigt ska vi hela tiden tänka framåt, säger Slegers. 

”Kommer att bli tuffare”

Hon tror att tisdagens batalj kommer att skilja sig från hur det ser ut i damallsvenskan. 

– Det kommer att bli annorlunda. Vi tror att det kommer att bli tuffare närkampsspel i morgon och ett lag som jobbar hårdare i sitt återerövringsspel. 

Däremot menar hon att sättet Rosengård vill spela i mångt och mycket kommer att vara sig likt det laget bjuder på i damallsvenskan. 

– Det handlar om hur vi försöker skapa en matchbild som passar oss.

”En match med hög fart”

Gästande Hoffenheim kom trea i fjolårets Bundesliga.

Till skillnad från Rosengård, som är mitt uppe i seriespelet har, laget precis avslutat sin försäsong. Slegers berättar att Rosengård var på plats och såg tyskarnas seriepremiär mot Freiburg i fredags för att skapa sig en bild av motståndet. 

Slegers förväntar sig en fartfylld match mot ett ungt lag. 

– De är entusiastiska, energiska och vill gärna framåt i sitt presspel. I anfallsspelet vill de gärna spela igenom och komma till anfall på ett metodiskt sätt. Det kommer att bli en match med hög fart, de vill göra saker i ett högt tempo, säger hon om motståndet. 

Hur förbereder ni er för det?

– Det är alltid svårt med en motståndare som man inte är bekant med men vi har fått en bild av vilka de är och vilken identitet de har. Sedan är det alltid så att vi tror att de kommer att göra en sak men vi vet ju inte vad de gör förrän matchen har börjat. 

Rosengård har identifierat nycklar till att störa Hoffenheim, samtidigt som andra saker kommer att bli betydelsefulla under tisdagskvällen. 

 –Hur vi går in i matchen rent psykologiskt, hur förberedda vi är och hur vi tar saker som händer i matchen. Att vi är konstruktiva och tänker i lösningar, säger Slegers. 

Vidare lyfter hon Österrikes landslagsanfallare Nicole Billa och den lovande yttern Jule Brand som två hot mot lagets CL-drömmar.

– De har några nyckelspelare tycker vi som vi har identifierat.  Det finns individuella kvalitéer i det laget, säger Slegers. 

Brown saknas

Sedan tidigare har Rosengård Frederikke Thøgersen på skadelistan och i veckan kom även beskedet att Fiona Brown drabbats av en korsbandsskada. I övrigt kommer Rosengård till matchen med en fulltalig trupp. 

Slegers öppnar för att hon kan komma att rotera i laget under ett tätt matchande under hösten.

– Vi har fortfarande en bra bredd och det har vi pratat mycket om laget. Vi kommer att behöva alla. Nu får vi jobba hårt för att hålla alla fräscha och friska, säger Rosengårds tränare.