Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Skrällen: Rosengård kryssade mot Växjö

Nathalie Björn. Foto: BILDBYRÅN

Rosengård fick det oväntat tufft i det damallsvenska bortamötet mot Växjö. Tabellnian från Småland tog en tung poäng mot serieledaren. 

– Det är irriterande att vi inte får med oss tre poäng men vi kom inte upp i den nivå vi ska så vi får vara glada en poäng, säger Nathalie Björn till Kvällsposten. 

Senast Rosengård och Växjö möttes i Malmö vann Rosengård med hela 5-0. 

Sedan dess tycks Växjö har repat rejält med mod för när lagen möttes på tisdagskvällen blev det 0-0. 

Rosengård åkte förvisso upp till Växjö utan sitt senaste nyförvärv Anna Anvegård – blixtvärvad från just Växjö. Landslagsanfallaren, som gjorde mål direkt i sin första match för klubben förra veckan var dock inte med, enligt en överenskommelse mellan klubbarna vid övergången.  

Men kanske hade hon behövts där på sin gamla hemmaplan.

Serieledaren Rosengård hade svårt att skapa några farliga chanser överhuvud taget i den första halvleken och laget kom bara till ett enda avslut.

I den andra halvleken tryckte gästerna på betydligt mer, men utan att få in bollen. 

– Vi hade mycket boll medan Växjö kontrade mycket. Det var en matchbild som vi hade förväntat oss men vi var slarviga i passningsspelet, konstaterar Nathalie Björn. 

– Det är irriterande att vi inte får med oss tre poäng men vi kom inte upp i den nivå vi ska så vi får vara glada för en poäng.

Men hur stor besvikelse är det ändå att tappa poäng mot Växjö sett till toppstriden i serien? 

– Det är så klart aldrig kul att bara få en poäng, man vill alltid vinna. Men någonstans är det ändå en poäng och vi ligger fortfarande först i tabellen. Nu får vi fokusera på nästa match mot Piteå. 

FC Rosengård leder serien två poäng före Kopparberg/Göteborg och sex poäng före Vittsjö och Linköping på tredje och fjärde plats. 14 omgångar är spelade. På söndag möter Rosengård Piteå, också det på bortaplan. 

Tung seger för LB07

I bottenstriden tog Limhamn Bunkeflo (LB07) en viktig seger hemma mot tabelljumbon Kungsbacka. Sophie Sundqvist gjorde 1–0 i början av den andra halvleken och strax innan matchuret visade 90 minuter satte Dallas Dorosy 2–0.

– Nu hoppas vi att det äntligen släpper. Jag hoppas att den här segern ger oss självförtroende och ger oss tro på oss som lag att vi ska kunna stanna kvar i den här ligan, säger Sophie Sundqvist till Sydsvenskan.se.