”Skönt att komma in i rutiner och vardag”

Caroline Seger under Rosengårds segermatch mot Örebro.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Caroline Seger och resten av Rosengårds OS-spelare hyllades inför avspark mot Örebro.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

MALMÖ. Landslagsstjärnan Caroline Seger gjorde sin första match sedan den tunga finalförlusten i OS.

Då blev det storseger för hennes guldjagande Rosengård.

– Det är skönt att komma in i rutiner och vardag igen, säger Seger efter 6-0-viktorian. 

Det var egentligen aldrig något snack på Malmö IP.

Rosengård kopplade ett rejält grepp om Örebro från start och hemmapubliken behövde knappast följa söndagens tillställning med hjärtat i halsgropen.

För Caroline Seger blev det första matchen sedan Sverige förlorade sommarens OS-final mot Kanada.

– Det var egentligen som jag hade tänkt mig, ett väldigt lågt försvarsspel från Örebro. Vi fick ett tidigt mål och fick matchen dit vi ville. Det hände inte så mycket från Örebros sida, säger Seger.

Är det extra viktigt när man möter ett lågt försvar att göra ett tidigt mål? 

– Ja, eller extra viktigt, det är rätt så skönt. När vi mötte de sist fick de mer energi ju längre matchen led och ju färre mål de släppte mål. Det är klart det är viktigt man får det där målet så man får hål på dem. 

”Det känns ändå bra i kroppen” 

Inför avspark prisades Caroline Seger och de övriga OS-spelarna för sina fina insatser under sommarens landslagsturnering. 

När Seger klev av efter drygt 65 minuter mottog hon högljudda ovationer från den samlade hemmapubliken. 

– Jag fick en veckas tid där jag fick koppla av och ladda batterierna. Det känns ändå bra i kroppen. Det är skönt att få en ny arbetsplats och att starta upp igen. Det är skönt att vara tillbaka, säger Caroline Seger, som tycker att ledigheten hon fick efter OS var välbehövlig: 

– Jätte, både för kropp och knopp. Jag hade kunnat ta någon dag till. Men jag visste att det skulle bli tajt och det är skönt att komma in i rutiner och vardag igen. Det är bara på't.

Du känner dig inte sliten?

– Nej, inte än. Men fråga mig om ett par månader!

Caroline Seger fick 65 minuters speltid under söndagens segermatch mot Örebro.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Rosengård kom till spel med ett delvis nytt lag efter ett aktivt transferfönster där flera spelare såväl lämnat som skrivit på för klubben. I den andra halvleken fick en trio nyförvärv debutera i Rosengård – Loreta Kullashi, Mia Persson och Bianca Schmidt.

– Jag tycker att de spelare vi fått in är bra nyförvärv. Det är klart det är stort tapp av de som vi har haft. För vår del i dag är det väl bara Gudrun (Arnardottir) som är ny i startelvan. Där har det inte blivit så många förändringar.

Lottades mot Hoffenheim i Europa

– Det gäller för oss att hitta snabba relationer och komma in i det snabbt. Vi har inte så lång tid innan Champions League. Det ska bli intressant, det började bra i alla fall, fortsätter Caroline Seger.

Ni lottades mot Hoffenheim i Champions League. Vad vet du om dem? 

– Ett tyskt lag som jag inte känner till jättemycket. Fysiskt starka, skulle jag säga, och säkert otroligt skickliga i sitt försvarsspel. Har ändå varit ett mittenlag i den tyska ligan. Så det är klart det kommer bli en tuff match, det är ju så i de internationella matcherna.

– Det gäller för oss att komma upp i tempo. Nu får vi bara Vittsjö inför den matchen. Men vi är mitt i säsongen, vilket är väldigt skönt, säger Caroline Seger.

Damallsvenskan fortsätter den 26 augusti för FC Rosengård med derby mot Vittsjö. Bara fem dagar senare vankas det stora Champions League-kvalmötet mot TSG Hoffenheim. 

TV: SE FLER NYHETER