Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sex debutanter fick chansen i Rosengård

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Rebecca Knaak.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Sex spelare debuterade i FC Rosengård i årets första match.

En av dem nyförvärvet Rebecca Knaak.

– Första intrycket är att det är en hög nivå, hög intensitet och riktigt bra spelare, säger hon. 

Under lördagen spelade FC Rosengård årets första träningsmatch när danska Bröndby IF kom på besök till Malmö IP. Emma Berglund, Jelena Cankovic och Mimmi Larsson saknades alla på grund av sjukdom. Vid sidlinjen saknades även huvudtränare Renée Slegers som varit i kontakt med en person som testats positivt för covid-19.

I truppen fanns däremot flera unga spelare och debutanter. En av dem nyförvärvet Rebecca Knaak.

– Jag gillade verkligen att spela med laget och på arenan, så jag tycker det var en bra första match, säger hon.

Passningsspelet en styrka

25-åringen kommer senast från SC Freiburg i Frauen-Bundesliga, där hon spelat de senaste fem åren.

– Jag tycker att nivån här är väldigt hög, men det är alltid svårt att jämföra. Men första intrycket är att det är en hög nivå, hög intensitet och riktigt bra spelare. 

Hon beskriver sig själv som en spelare som gillar att vara involverad i speluppbyggnaden från sin mittbacksposition och just spelet med boll beskriver hon som en av sina styrkor.

– Jag tror det är mitt passningsspel. Att försöka se alla på planen och hitta de bästa passningarna. Inte de svåraste, utan mer de enkla passningarna som får spelet att flyta. Min vänsterfot är också en styrka, säger Knaak.

Fem debutanter från de egna leden

FC Rosengård avslutade matchen med endast spelare från klubbens b-lag och U19-lag på plan. Fem av dem gjorde sin debut i a-lag. Mathilde Vangsgaard byttes in i halvtid och fick 45 minuter.

Tova Persson, Evelina Pettersson, Ellen Loncar och Josefine Lech fick alla drygt 35 minuters speltid.

– De unga tjejerna får med sig en väldigt stor erfarenhet att spela mot Danmarks tredje bästa lag. Våra juniorspelare gör det fantastiskt. Vi blir rakare då, kanske lite fler bolltapp, men vi är väldigt aggressiva i vårt presspel och skapar en del målchanser när de blir trötta på slutet, säger tränare Joel Kjetselberg.

Bröndby vann matchen med 1-0 efter mål i den 75:e minuten.