Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sen FCR–seger mot vilt kämpande Vittsjö

Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kajsa Lind stötte in bollen i eget mål för Vittsjö.Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

En brutalt tempostark första halvlek och en betydligt mer avslagen avslutning.

FC Rosengård slog Vittsjö med 1–0 i Skånederbyt, men betydligt svårare än förväntat.

Kajsa Linds självmål blev matchens enda.

Den allsvenska premiären på Malmö IP började med ett mycket högt tempo – båda lagen var spelsugna och visade det direkt från avspark genom snabba aktioner och fina anfall. 

Sedan tog FC Rosengård över tillställningen fullständigt. En uppskruvning av tempot i kombination med ett högt presspel skapade stora problem för Vittsjös kantspelare – Sofie Svava bröt igenom på sin vänsterkant vid mer än ett tillfälle och var exempelvis redan efter 25 sekunder nära att friställa en lagkamrat på bortre stolpen.

Vittsjö hade å sin sida ett par farliga omställningar och hotade genom 2-mot-1 och 3-mot-2–lägen Rosengårds backlinje, dock utan att få utdelning för sina chanser. Första halvlek oerhört välspelad i hög fart.

Kraftig temposänkning i andra

Trots en lovande inledning sjönk matchtempot i takt med solen över Malmö. Anfallsförsöken fortsatte, men utan den där riktiga frenesin och viljan som fanns under matchens första akt. Rosengård tillät Vittsjö att få mer tid, vilket i sin tur gjorde att bortalaget kunde etablera ett anfallsspel det inte var i närheten av under de första 45 minuterna. 

FCR-tränaren försökte bryta igenom Vittsjös försvarsmur genom att med cirka kvarten kvar slänga in både Caroline Seger och Anam Imo – något som visade sig vara ett gulddrag. Med lite mindre än tio minuter kvar bröt sig Jessica Samuelsson igenom på högerkanten, spelade in bollen och en olycklig Kajsa Lind bröt den inte bättre än att den ställde Sabrina D'angelo – 1–0 och förlösande jubel på hemmabänken.

Rosengårds Sanne Troelsgaard:

– Vi visste ju det innan, Vittsjö är ett väldigt bra lag och kommer hit och vill slå oss. Jag tycker att vi tappar tålamodet lite grann i första halvlek, men lugnar ner oss, blir mer metodiska och jobbar mycket bättre i andra. I dag får vi lite hjälp, men det klagar vi inte på, säger Troelsgaard och skrattar.

Det såg jobbigt ut sista tio?

– Tempot vi höll i första visade sig i slutet, det var många trötta ben. Har man hög puls och mycket adrenalin så blir det lite högljutt även mot domarna, säger Troelsgaard.