Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Segers rekord hyllades – inför hemmapubliken

Svenskan blir bäst i Europa.
Caroline Seger fick ta emot hemmapublikens applåder för sitt rekord.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Även gästerna Vittsjö passade på att hylla Seger.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hon har firats och hon har hyllats.

I Skånederbyt mot Vittsjö var det dags igen.

Caroline Seger fick ta emot Malmös hyllningar inför matchen.

– Det känns som om det aldrig tar slut, säger hon.

För lite drygt en vecka sedan blev Caroline Seger historisk. I träningslandskampen mot Australien blev hon den spelare som gjort flest landskamper för Sverige – hela 215 stycken.

I kvällens Skånederby mot Vittsjö fick hon ta emot hyllningar från Rosengård, Malmö Stad och hemmapubliken. 

– En otroligt fin gest av klubben. Men jag tycker egentligen sånt där är jobbigt och när jag kommer hem till Malmö vill jag egentligen fokusera på laget, säger Seger.

Det har blivit många firande för henne. Inför rekordmatchen hyllades Seger och när hon kom hem från landslagssamlingen överraskade klubblaget med stort firande på restaurang.

– Jag trodde vi skulle ha en sommarlunch, så det var kul. Det känns som om det aldrig tar slut riktigt, det har varit en vecka fylld med fina saker och jag bara njuter av stunden. Det har varit en lång resa, så häftigt att vara där uppe i toppen.

Men det var inte bara rekordet som hon fick fira under måndagskvällen – även en seger.

Schough matchhjälte med två mål

I matchen fick hemmalaget en flygande start när Olivia Schough drev fram längs sin vänsterkant i den nionde minuten. Hon bröt in i straffområdet, bjöd på en skottfint och placerade sedan bollen snyggt i det bortre hörnet.

– Det är min favoritposition att få utmana där på vänsterkanten och sen skjuta i bortre. Jag har gått in där nu några gånger så jag är väldigt glad att den satt i dag, säger Schough.

Olivia Schough blev tvåmålsskytt mot Vittsjö.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Rosengård vann Skånederbyt mot Vittsjö.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Knappt tio minuter senare petade hon in ett inlägg och gjorde 2-0. 

– Det var ett perfekt spel från högerkanten. Jag har tränat på att komma in i boxen och så gjorde jag det och så studsa bollen helt plötsligt framför mina fötter så då var det bara att lägga in den.

Det var Rosengård som dominerade matchen. Vittsjö hade svårt att ta sig ur den höga pressen som hemmalaget satte i den första halvleken. Det skulle dröja till de sista fem minuterna innan de fick till ett organiserat spel på offensiv planhalva.

Andra insläppta målet för säsongen

Det var efter slarv av hemmalaget i eget straffområde som Vittsjö fick ett gyllene läge att reducera innan halvtid och som fick i gång gäster. Men Stephanie Labbé stod för en kvalificerad räddning.

Men i den 49:e minuten kom målet i stället. 

Emily Gielnik lyfte bollen över Labbé och det såg först ut som en Rosengårdsförsvarare hann upp bollen - men den gick i mål.

Det var blott det andra målet som serieledarna släppte in den här säsongen.

Med kvarten kvar att spela punkterade inhoppade Sanne Troelsgaard och Hanna Bennison matchen.

Bennison hittade in med ett inlägg till Troelsgaard som nickade in slutresultatet 3-1. Rosengård har nu åtta segrar på nio matcher och har endast tappat poäng i den oavgjorda matchen mot Kristianstad.

– Det är två stycken som hoppar in och gör skillnad. Det känns som en solid insats och tre fina mål. Vi släpper in dem lite i andra halvlek men överlag så tycker jag vi äger matchen, säger Caroline Seger.

Caroline Seger blev totallurad av föräldrarna när hon skulle slå historiskt rekord i landskamper.