Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Seger i Anja Mittags sista hemmamatch

Anja Mittag fick det högsta mottagandet av Malmöpubliken när hemmalaget ropades upp.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Inför matchen möttes Malmöspelarna av en hyllningsbanderoll till Anja Mittag.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Anja Mittag hyllades både innan och efter matchen.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Anja Mittags sista hemmamatch för FC Rosengård slutade med en 2-0-seger.

Den tyska storstjärnan hyllades av Rosengårdspubliken både innan och efter matchen.

– Det är en speciell känsla när man har spelat så här många matcher, säger Anja Mittag.

Den tyska storstjärnan Anja Mittag har gjort sin allra sista hemmamatch för FC Rosengård. Onsdagens batalj mot Piteå IF blev hennes avskedstillställning inför hemmapubliken i Malmö. 

När hennes kontrakt går ut till sommaren kommer hon att lägga skorna på hyllan, 34 år gammal. 

– Det känns rätt och jag känner mig trygg i mitt beslut. Man märker när det är dags att göra något annat, säger Anja Mittag. 

Kunde fått en drömstart

Själva matchen höll på att börja som rena drömmen för Anja Mittag. Redan efter sex minuter tryckte hon in en retur i nätmaskorna, men linjedomaren dömde bort målet för offside.

– Jag tror det var offside, måste jag tyvärr säga, säger Anja Mittag, som precis i början av den andra halvleken i stället fick se lagkamraten Johanna Rytting Kaneryd ge Rosengård ledningen med matchens första mål. 

Anja Mittag själv fick nöja sig med 78 minuters speltid innan hon byttes ut. När hon vandrade av planen reste sig hemmapubliken upp och hyllade sin skyttedrottning med en stående ovation.

– Det var fint att få en sådan avtackning. Det är inte alla som får det och det var en speciell känsla för mig. Det är onsdag och inte många kommer till matchen men det var ändå jättefint, säger hon.

Från avbytarbänken fick Anja Mittag se sitt Rosengård kontrollera matchbilden och även utöka sin ledning till 2-0 via Anam Imo.

Anja Mittags byttes ut till stående ovationer. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

För Rosengård innebär Anja Mittags beslut ett stort avbräck. Under sina två sejourer i Malmö har det blivit 127 mål på 192 matcher, och dubbla SM-guld. 

– Anja är omöjlig att ersätta men så klart kommer vi göra vår bästa för att vara så bra som möjligt även i framtiden, säger Rosengårds huvudtränare Jonas Eidevall.

En av de största spelarna

Under sin karriär har Anja Mittag nått enorma framgångar och hon är en av damfotbollens allra största namn. På landslagsnivå har hon och hennes tyska landslag vunnit både EM, VM och OS. 

Anja Mittags karriär i FC Rosengård

Matcher: 192

Mål: 127

SM-Guld: 2

Svenska cupen-guld: 2

Anja Mittag återvände till FC Rosengård 2017 efter en sejour i tyska Wolfsburg. Innan dess representerade hon även den franska huvudstadsklubben PSG. 

 Nu härnäst ska hon tillbaka till Tyskland och ta en mindre roll. 

– Jag har bestämt vad jag ska göra och jag ska inte spela på professionell nivå. Det lutar åt att bli Tyskland, säger hon, och meddelar att hon på sikt vill ta en roll som tränare.

– Det är någonting jag vill lära mig och redan här jobbar jag med våra ungdomar så det är någonting som jag kan tänka mig att utbilda mig mer om.

Anja Mittag gör sin allra sista match som FC Rosengård-spelare den 20 maj. Då åker hon och lagkamraterna upp till Östergötland för att ta sig an Linköping. 

https://twitter.com/mittag31/status/1127852433957376001