Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Seger: ”Då hade man varit mer orolig”

Caroline Seger tillsammans med Emma Berglund och Renée Slegers efter matchen på Malmö IP.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Förlusten mot Hoffenheim var Rosengårds första sedan april. 

Men det blev en kostsam sådan.  

Rosengård måste nu göra minst fyra mål på bortaplan för att nå Champions League. 

– Det påverkar inte oss som lag mer än att vi måste gräva ännu djupare bli ännu bättre, säger Caroline Seger efter matchen. 

På tilläggstid lyfte Chantal Hagel in 3-0 för Hoffenheim och det som skulle bli ännu ett steg mot ett Europaäventyr slutade i en dyster kväll på Malmö IP.  

Rosengård är nu tvingat att vinna med fyra mål på bortaplan för att nå det efterlängtade gruppspelet i Champions League. 

”Vi kan göra samma sak”

Nattsvart kan det tyckas. Men Rosengård tänker inte gräva ner sig för det. 

– Vi har väldig tur att inte den här bortamålsregeln finns. Nu handlar det om att ställa om. Först i damallsvenskan (mot AIK på lördag) och sedan är det på det igen och åka till Tyskland och först och främst göra en bra match. Sedan får vi se vad det kan leda till, säger Rosengårds lagkapten Caroline Seger.  

Att laget under stora delar av den andra halvleken var spelförande är något Rosengård ska ta med sig ner till Tyskland nästa vecka. 

– Jag tycker att det tillräckligt många chanser för att vi också ska sätta dit bollar. Hade det sett ut som så att de hade gjort tre mål och varit helt bekväma i det och vi inte skapat någonting, då hade man varit mer orolig. Men det kommer naturligtvis att bli tufft, säger Seger.

– De gjorde tre mål här och vi kan göra samma sak. Men det hade varit bättre om det varit 2-0 eller 2-1 för jag tycker att vi har chanser att göra minst ett mål i andra halvlek, men nu är vi det här läget, säger tränare Renée Slegers. 

Första förlusten sedan april

Förlusten var Rosengårds första förlust sedan man föll mot BK Häcken i Svenska cupen den fjärde april. 

Sedan dess har det gått 14 matcher i tävlingssammanhang utan förlust. Seger tror däremot inte att förlusten kommer att skaka om gruppen nämnvärt. 

– Det är så här fotboll är och det hör ju till. Det påverkar inte oss som lag mer än att vi måste gräva ännu djupare, bli ännu bättre och träna ännu mer på saker som vi måste förbättra. Det är fullt normalt att vi stöter på saker under säsongen. Det har vi också gjort i damallsvenskan och visat att vi kan hantera det ändå så det hoppas jag verkligen att alla i laget är införstådda med, säger hon.