Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Seger: ”Bara glad att den höll 80 minuter”

Caroline Seger var hårt lindad om vaden efter matchen.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Hon tvingades kliva av efter 80 minuter.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

Caroline Seger var hårt lindad om vaden efter segern mot Linköpings FC.

Nu kan matchen mot Piteå vara i fara.

– Vi får se om det blir bra till nästa helg, säger hon.

FC Rosengård tog tre oerhört viktiga poäng hemma mot Linköpings FC under lördagen. Dessutom tappade BK Häcken poäng mot Vittsjö.

Den lilla oro som fanns på Malmö IP under lördagen var statusen på Caroline Seger. Mittfälten fick kliva av i den 80 minuten och var efteråt hårt lindad om vaden.

– Det har varit lite i veckan med min vad, så jag kände att det var bättre att gå av nu i slutminuterna, säger hon och fortsätter:

– Den känns väldigt tajt och har varit det. Så jag blev bara glad att den höll 80 minuter.

Finns det en risk att du missar nästa match?

– Jag vet inte. Jag får se vad de säger där inne, men för mig var denna match viktig nu och så får vi se om det blir bra till nästa helg, säger Seger.

Även ytterbacken Charlie Grant klev av efter att hon blev liggandes i gräset. Men där ger huvudtränare Renée Slegers lugnande besked.

– Charlie är inga problem. Hon fick lite kramp i vaderna, säger hon.

Öppnar för stjärnorna mot Piteå

Rosengård har redan en trupp som dras med skador. Fiona Brown har dragit av korsbandet och missar resten av säsongen. Nyförvärvet Frederikke Thøgersen skadade sig i en träningsmatch i augusti och har saknats sedan dess.

Dessutom har nyckelspelarna Mimmi Larsson och Jelena Cankovic varit utanför spel de senaste matcherna.

– Jelena och Mimmi är på väg tillbaka och är högst aktuella till matchen mot Piteå. Seger behöver avlastas lite grann. Det är något som hon har haft länge och tidigare. Så därför avlastade vi henne sista 10, säger Slegers.

Cankovic fanns återigen med på bänken. Men precis som mot Häcken blev mittfältaren kvar där hela matchen.

– Det är för att hon är viktig för gruppen också. Hade vi pushat det så hade hon kunnat komma in i dag, men vi valde att inte göra det. Så därför var hon på bänken i dag, säger Slegers.

TV: FLER FOTBOLLSNYHETER: