Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Sämre än så här kan vi inte spela”

Kristianstads Rita Chikwelu.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Marcus Lantz, tränare Göteborg. Foto: BILDBYRÅN

Kristianstad och Göteborg delade på poängen i det damallsvenska toppmötet - och genrepet inför finalen av Svenska cupen på onsdag. 

– Vi kommer gå in för att för att ta vårt första guld, det är vår dröm, säger Elisabet Gunnarsdottir till SVT Sport

– Jag hoppas få se en bättre prestation på onsdag, för annars tror jag vi kommer förlora, säger Marcus Lantz.

Kristianstad åkte på dunderstryk mot Rosengård förra helgen men hade slickat såren inför söndagens hemmamatch mot Kopparbergs/Göteborg. 

Ännu en match mot en av guldfavoriterna men också ett genrep inför finalen av Svenska cupen som spelas mellan lagen på onsdag. 

Det var gästande Göteborg som tog ledningen genom Emma Koivisto i första halvlek men glädjen skulle bli tämligen kortvarig. 

Några minuter innan paus föll Kristinastads Rita Chikwelu i straffområdet och Therese Ivarsson kunde kvittera på straff. 

Och innan paus tog hemmalaget också ledningen genom Svava Gudmundsdottir.

– Vi har ett passningsspel som är under all kritik, vi har för många bolltapp, vi får omställningar emot oss. Vi är för dåliga helt enkelt, konstaterar Marcus Lantz till SVT Sport. 

Julia Zigiotti Olme räddade en poäng till Kopparbergs/Göteborg med en kvittering i andra halvlek men oavgjort innebär ändå att laget tappar mark i jakten på Rosengård i toppen. 

”Det är vår dröm”

Samtidigt möts Kristianstad och Göteborg igen på onsdag när det är dags för svenska cupens final. 

– Jag ser framför mig något liknade som i dag. Det blir en jämn match mellan två lag som vill vinna guld. Vi kommer gå in för att för att ta vårt första guld, det är vår dröm, säger Elisabet Gunnarsdottir till SVT Sport. 

Göteborgs tränare Marcus Lantz var å sin sida ordentligt besviken på sitt lags prestation. 

– Ska jag vara krass så kan jag säga att sämre än så här kan vi inte spela. Jag hoppas få se en bättre prestation på onsdag, för annars tror jag vi kommer förlora, säger Marcus Lantz till SVT Sport.

Cupfinalen spelas på Valhalla IP.