Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Såg ut som att det gått fyra månader...”

Här är klubbarna med flest SM-guld
Jonas Eidevall ser förbättringspotential i FC Rosengård.Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Mimmi Larsson jublar efter ett av sina två mål mot Växjö.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

FC Rosengård stod för ett styrkebesked med två veckor kvar till allsvensk premiär.

Men trots seger med 3–0 mot Växjö var tränaren Jonas Eidevall inte helt nöjd efter matchen.

– Vi gjorde misstag vi normalt sett inte gör, säger han.

Den 17 februari vann FC Rosengård med 1–0 i en träningsmatch mot Växjö. Det skulle komma att bli lagets sista match innan coronakrisen bröt ut och satte stopp för allt spel.

Men på söndagen kunde det spelas fotboll igen på Malmö IP – visserligen utan publik på läktarna.

Hur det såg ut?

– Det såg ut som att det har gått fyra månader sedan vi spelade match senast, säger FCR-tränaren Jonas Eidevall efter matchen.

Mimmi Larsson tvåmålsskytt

Den första halvleken slutade mållöst och båda lagen bjöd på tämligen slarvigt spel.

– Vi gjorde några dumma bolltapp i tidig uppspelsfas och sedan var det långa omställningslöpningar, det var det som präglade första halvlek. Vi gjorde misstag vi normalt sett inte gör, säger Eidevall.

Men i den andra halvleken tog Rosengård över och kunde till slut vinna med 3–0 efter två mål av nyförvärvet Mimmi Larsson och ett av Johanna Kaneryd.

Närmar sig premiär

Innan det är dags för den allsvenska premiären om två veckor har Rosengård även en träningsmatch mot Kopparbergs/Göteborg inplanerad.

– Det är viktigt av flera anledningar. Så klart för kvaliteten på spelet men också för att skydda spelarna. Vi vet om att de behöver kunna vänja sina kroppar för att spela fotbollsmatcher igen, och vi får inte sätta deras hälsa på spel.

Tränaren fortsätter:

– Jag tror att det är viktigt att man inte tar vid där man slutade i slutet på februari. Det har varit ett långt uppehåll, jag tror aldrig man har ett så långt uppehåll annars. Det innebär att man inte kan tro att alla saker funkar per automatik. Därför är det bra med en avstämning för att kolla var vi står och hur vi ska jobba vidare.