Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så ska Vittsjö grusa Rosengårds guldfest

Mittbacken Sandra Adolfsson har en nyckelroll i Vittsjö.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Sandra Adolfsson har fått känna på hetluften i landslaget.Foto: FILIPE FARINHA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Rosengårds Sanne Troelsgaard missade drömläget att skjuta guldet till Rosengård.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Rosengårds Jelena Cankovic och Malin Levenstad deppar efter förra helgens guldmiss mot Linköping..Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Årets match på Malmö IP.

Då ska Sandra Adolfsson, 32, och hennes Vittsjö ta ett steg närmare Champions League – och samtidigt förstöra guldfesten för FC Rosengård.

– Vi ska göra vårt jobb, säger mittbacksstjärnan.

Vittsjö GIK gör sin bästa säsong i damallsvenskan. Den lilla klubben med de stora vyerna har nosat på andraplatsen hela hösten – en position som leder till Champions League 2020.

Med två omgångar kvar är Vittsjö två poäng bakom Göteborg som har greppet om CL-platsen just nu.

– Vi ska ta så många poäng vi kan i de två sista matcherna. Sedan kan vi inte styra hur det går för Göteborg, säger Sandra Adolfsson.

Rosengård firar guld om man fixar minst en poäng – Vittsjö går all in för nå en Europaplats.

– Matchen betyder jättemycket för Rosengård, samtidigt betyder den jättemycket för oss också.

Vittsjö har plus på Rosengård

Förra helgen grusade Linköping guldfesten som Malmölaget i princip bokat. Nu väntar en ny rysare för Caroline Seger & Co.

– Vi kan inte tänka på Rosengård. Vi tänker på oss och vi ska ta så många poäng vi kan. Vi ska vinna. Det är vårt mål när vi går in i den här helgen, förklarar Adolfsson.

Vittsjö reser till Malmö med stort självförtroende. Uppstickarna har plus på Rosengård efter 2-1-seger i försäsongsmatchen på Malmö IP och 0-0 i den heta seriematchen på Vittsjö Idrottsplats sista dagen i juli.

– Vi kommer att spela precis som vi gjort hela säsongen. Det är konstigt om man plötsligt ska spela på ett annat sätt. Vittsjö är Vittsjö. Visst, vissa taktiska förändringar blir det kanske. Men det kommer fortfarande synas att det är Vittsjö som spelar, understryker Sandra Adolfsson.

Så ska Anna Anvegård stoppas

Mittbacken, som fått känna på atmosfären i blågult, ställs nu mot Sveriges absolut hetaste stjärna – landslagsanfallaren Anna Anvegård, 22.

– Jag har mina styrkor och hon har sina. Det blir spännande att möta Anna i hennes nya miljö. Det kommer nog att se annorlunda ut än senast.

Hur ska ni stoppa Anvegård?

– Det gäller att vi ligger på hela tiden. Anna behöver inte mycket utrymme för att göra mål. Hon är väldigt stark i boxen. I Växjö fick hon inte ut allt, där skulle hon ta många andra löpningar. I Rosengård har hon utvecklat det hon är bra på. 

Ert vapen, då – vem ska skjuta Vittsjö till Europa?

– Våra offensiv spelare. Michelle (De Jongh), Tove (Almqvist), Clara (Marksted), Ebba (Hed) och Nellie (Persson) är våra anfallsvapen. Vi är vassa i våra omställningar och vi har många spelare som gjort mål. Det är vår styrka. 

Din hälsning till Rosengård?

– Vi kommer dit som Vittsjö och vi ger inte upp. Det blir en match mellan två lag som vill vinna, säger Sandra Adolfsson.

Därför är det brist på kvinnliga tränare i damallsvenskan