Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Roterande FC Rosengård slog tabelljumbon Växjö

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Med tre startspelare på bänken valde Jonas Eidevall att lufta truppen i bortamötet mot Växjö.

Det föll väl ut – Anna Anvegård satte matchens första mål när Rosengård slog Växjö med 3–0.

– Växjö gjorde det svårt för oss i början, samtidigt som vi inte kom riktigt rätt in i matchen, säger FCR:s Jonas Eidevall.

Jessica Samuelsson, Sofie Svava och Sanne Troelsgaard fick samtliga inleda matchen från avbytarbänken, men byttes in efter en timmes spel. Jonas Eidevall valde att rotera och gav bland annat nyförvärvet Katrine Veje chansen från start. 

Rosengård inledde piggt och skapade tidigt under första halvlek ett par halvchanser som satte hemmalagets backlinje på prov, men där Katlynn Fraine i Växjömålet inte behövde ingripa nämnvärt. 

En pigg och spelsugen Mimmi Larsson sprang mycket och ofta, men hölls stången av Växjös backlinje fram till den 45:e minuten då hon rann igenom – Katlynn Fraine kom ut sent och fällde Larsson. Straffen sattes av Anna Anvegård via ribban och ryggen på Fraine till 1–0.

Larsson punkterade matchen

Andra halvlek blev en ganska låst tillställning, där FC Rosengård trots stort bollinnehav och kraftig spelmässig dominans kunde punktera matchen först efter 75 minuter – återigen var det Mimmi Larsson som rann igenom och satte 2-0 bakom en chanslös Katlynn Fraine. 

Bara två minuter senare satte Sanne Troelsgaard 3–0 efter att Larsson varit stark i duellspelet i straffområdet.

Jonas Eidevall efter matchen: 

– Första 20-25 minuterna gör det Växjö svårt för oss samtidigt som vi inte får allt att stämma – samtidigt stressar vi inte upp oss, det är en matchbild man kan förvänta sig när man spelar borta mot Växjö.

Du valde att sätta Sofie Svava, Jessica Samuelsson och Sanne Troelsgaard på bänken. Dina tankar?

– Jag skulle inte vilja kalla det rotation, utan vi har en konkurrenssituation i FC Rosengård där prestation är en färskvara. Alla tre gjorde ett mycket bra inhopp.