Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rosengårds stora oro: ”Måste till förändring”

Rosengård brinner av revansch efter senaste smällen. Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jonas Eidevall deppar efter förlusten i Malmöderbyt. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Baksmällan efter derbyfiaskot hänger kvar över FC Rosengård.

Tränaren Jonas Eidevall är öppet orolig inför onsdagskvällens möte med regerande guldlaget Piteå.

– Vi måste göra en förändring, säger Eidevall.

Tvåan Rosengård mot trean Piteå är vårens sista damallsvenska match på Malmö IP före VM-uppehållet och samtidigt Anja Mittags stora avskedsföreställning inför hemmapubliken. Allt är regisserat för att tyskan ska få ett avslut med stjärnglans.

Det är också en glödhet toppfajt där Jonas Eidevalls lag brinner för att revanschera sig efter superfloppen i derbyt mot Limhamn-Bunkeflo.

Smällen på Limhamns IP i lördags svider och den har analyserats i detalj.

– Vi måste dra lärdom av hur vi spelade mot LB. Det är inte så svart eller vitt att allt ska göras annorlunda. Men det finns prestationer i LB-matchen som gör att vi behöver organisera oss på ett annat vis, säger Eidevall och lägger pannan i djupa veck.

Jonas Eidevalls problem

Limhamn-Bunkeflo däckade Rosengård efter två långa djupledsbollar – och båda gångerna var mittbacken Mie Leth Jans direkt inblandad.

– Vi fick svar inför framtiden på vissa potentiell problemområden som vi måste träna mer på, säger FCR-tränaren.

Eidevall laborerar med olika varianter inför mötet med regerande mästarlaget från Norrbotten. Efter tre förlorade poäng mot jumbolaget har Rosengård inte råd med ett nytt bakslag om man ska hålla kontakt i guldjakten.

– När vi har problem att hantera LB07:s långa bollar och nu ska möta Piteå, som är mycket bättre på långa bollar, måste vi göra en förändring så vi kan försvara situationerna bättre.

– Hur den förändringen blir håller vi såklart internt. Men det är glasklart att det inte kan se ut som i lördags.

Långbollar hot mot Rosengård

Eidevall är bekymrad – han störs av att mittförsvaret har problem att hantera djupledsbollar.

– Det finns många pusselbitar för att få till en förändring. Helt klart måste det till en förändring, så vi kan försvara den långa bollen. Dessutom var duellspelet för dåligt senast. Inget snack om saken.

Eidevall kan dock glädje sig åt att landslagsspelarna Caroline Seger och Nathalie Björn är tillbaka efter skadefrånvaro.

Mittbacken Malin Levenstad suckar tungt när hon pratar om derbyfiaskot och säger ”vi spelade långsamt och tog dåliga beslut, det är värsta känslan man kan ha som fotbollsspelare”.

Ska ni spela på ett annat sätt mot Piteå?

– Jag tror inte man ska vara alldeles för drastisk. Har vi lagt en grund som vi tror på kan vi inte ändra på den för att vi råkar förlora en match, menar Levenstad.