Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rosengårds kross i Champions League

Jelena Cankovic, Sanne Troelsgaard och Anna Anvegård såg till att FC Rosengård vann stort.
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter 20 minuter var matchen avgjord.

Efter en halvtimme ledde Rosengård med 6-0.

Georgiska Lanchkhuti krossades fullständigt i Champions Leagues 16-delsfinal.

När det på förhand beskrevs som en jobbig bortamatch var det med största sannolikhet själva resan till Georgien som åsyftades.

För under de 90 minuterna på planen hade FC Rosengård inga som helst problem.

Jelena Cankovic hade stor show i inledningen. Först sköt hon in 1-0 från distans efter att Hanna Bennissons hörna nickats ut ur straffområdet. Vid Johanna Kaneryds 2-0 var det Cankovics nick som målvakten släppte retur på och när Anna Anvegård rullade in 3-0 i öppet mål var det efter att Cankovic skjutit i stolpen.

Då hade det gått 20 minuter.

Ledde med 6-0 efter en halvtimme

Tio minuter senare hade Sanne Troelsgaard nickat in Caroline Segers inlägg till, Hanna Bennisson tryckt upp bollen i krysset och Viggosdottir nickat in Cankovics inlägg.

Med en 6-0-ledning efter drygt en halvtimmes spel fortsatte FC Rosengård att dominera resten av matchen men en storspelande Tatia Gabunia radade upp räddning efter räddning. När Caroline Seger skruvade upp 7-0 i krysset i den 73:e minuten var Gabunia däremot chanslös.

Rosengård vann med 7-0 så det är förstås bara en formalitet, men returen ska givetvis spelas innan FC Rosengård är klart för åttondelsfinal i Champions League. Onsdag den 16 december kommer Lanchkhuti till Malmö på besök.

Om, eller snarare när, Rosengård är vidare kan de se fram emot lottningen av åttondelsfinalerna den 16 februari och matcherna som spelas den 3 eller 4 mars med retur den 10 eller 11 mars.