Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rosengårds guldplan: ”Vi är väldigt kräsna”

Therese Sjögran.
Jessica Samuelsson jublar med Anna Anvegård.

Knappt tre veckor kvar till premiären i damallsvenskan.

Då höjer FC Rosengård ribban – för att försvara guldet.

– Vi är väldigt kräsna, säger sportchefen Therese Sjögran.

Regerande mästarna går för tolfte SM-titeln.

Therese Sjögran är tydlig. Nu handlar det om att bredda en stjärnfylld trupp för att klara ett tajt program under en rekordlång höst.

– Vi är väldigt spetsiga, för vi har en bra trupp. Ska vi hålla hela vägen krävs att vi får in någon spelare till.

Fokus riktas mot en mittback.

I försvarslinjen finns i dag Nathalie Björn, Glódis Perla Viggósdóttir, Jessica Samuelsson, Sofie Svava och Malin Levenstad.

Rosengård vill säkra upp med ännu en försvarsspelare.

– Jag tänker på vårt läge varje dag. Vi får se vad som händer. Det handlar om helheten. Det ska vara rätt spelare och det ska passa vår ekonomi, säger Sjögran. 

Var riktar ni blickarna?

– För mig spelar det inte så stor roll. Om det är i Skandinavien eller ännu längre bort har inte så stor betydelse. Vi vill ha en spelare som passar in hos oss.

– Med tanke på vårt läge är vi väldigt kräsna, betonar sportchefen.

Vill ni bredda med fler spelare?

– Får vi in en mittback nu kan jag nöja mig med det.

När kan mittbacken vara på plats i Malmö?

– Vi får se vad som händer. Just nu finns ett extra fönster, sedan öppnar det i juli igen. Vi får se vilket fönster vi använder, säger Therese Sjögran.

Rosengård är favoriter i damallsvenskan

FC Rosengård är favoriter när damallsvenskan kör igång. Premiären mot Vittsjö på Malmö IP lördagen den 27 juni blir en rejäl värdemätare.

– Vi har fördelen av att ha stommen kvar sedan i fjor. Sedan har vi fyllt på med Mimmi Larsson (Linköping) och Beatrice Persson (LB07). Spelarna i truppen känner varandra väldigt väl, det är ett stort plus för oss.

Malmölaget ska hinna med två träningsmatcher innan allvaret börjar. Växjö hemma söndagen 14 juni och Göteborg borta torsdagen 18 juni.

– Då ser vi var vi står, säger Therese Sjögran.