Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rosengårds galna slakt i Uppsala - vann med 9-1

Rosengård hade lekstuga.Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Mål, mål, mål - och mera mål.Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Rosengård svarade för en makalös uppvisning borta mot Uppsala. Skåningarna vann med hela 9-1 och toppar för närvarande damallsvenskan. 

FC Rosengård jagar ny damallsvensk titel - och säsongen har inletts starkt från Malmölagets sida. Inför den nionde omgången låg de en poäng bakom serieledande Kopparbergs/Göteborg. 

Under fredagen hamnade de tidigt i underläge borta mot sjätteplacerade Uppsala efter mål av Beata Olsson, men det var ingen fara på taket för Rosengård som innan halvleken var över hade hunnit göra hela sex mål. 

Sanne Troelsgaard kvitterade i 24:e minuten. Jelena Cankovic satte 2-1 tre minuter senare och kort därefter gjorde Sofie Svava 3-1.

Anna Anvegård fixade 4-1 innan Mimmi Larsson gjorde två mål inom loppet av fyra minuter.

6-1 till Rosengård efter den första halvleken i Uppsala - häpnadsväckande siffror förstås. 

Sex mål efter första halvlek - men inte klara där

Men det var inte slut där. Den andra halvleken fortsatte i samma måltempo. 7-1 från straffpunkten genom Anna Anvegård i den 54:e minuten, 8-1 genom Hanna Bennison 14 minuter senare och så nästan direkt därpå 9-1 genom Jelena Cankovic. 

Matchen slutade också 9-1, vilken utklassning från Rosengård som nu leder damallsvenskan med två pinnar före Kopparbergs/Göteborg som dock har en match till godo. Göteborgarna drabbar samman med Piteå på bortaplan under lördagen.