Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rosengårds fina målform tog stopp i Skånederbyt

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

FC Rosengård har haft två raka målfester efter VM-uppehållet. 

I derbyt mot Vittsjö tog det dock stopp - delvis på grund av svårigheterna att hantera naturgräset enligt tränaren Jonas Eidevall.  

– Vi måste både ha högre tempo på naturgräs när vi spelar där och ha bättre tålamod än så här, säger han till Sydsvenskan.

Rosengård har visat upp en galen form sedan VM-uppehållet. Vinsten med 5–0 mot Växjö följdes upp med 6–1 mot Kungsbacka i senaste omgången – och tog Malmölaget upp i serieledning.

Men i derbyt mot tabelltrean Vittsjö tog det stopp.

Vittsjö som bara förlorat en match på hemmaplan den här säsongen – mot Göteborg (2–4) i den första matchen efter VM – visade upp ett fortsatt starkt spel. 

Vittsjö hade tre vassa chanser i första halvlek, men målen uteblev mellan från de två försvarsstarka lagen och matchen slutade 0–0.

Efter matchen lyfte tränaren för FC Rosengård fram naturgräset som en anledning till lagets oförmåga att göra mål denna kväll. 

– De spelar väldigt kompakt och välorganiserat och jobbar hårt och då klarar vi inte av att flytta bollen tillräckligt snabbt på naturgräset som vi gör på konstgräs, säger han till Sydsvenskan och fortsätter resonemanget:

– Det gör att vi blir frustrerade för att vi inte lika snabbt får ett läge att gå framåt och till slut går vi framåt ändå och de kan bryta och ställa om. Vi måste både ha högre tempo på naturgräs när vi spelar där och ha bättre tålamod än så här.

Nära 1500 åskådare i Vittsjö

Publiksiffran landade på nära 1500 åskådare eller närmare bestämt 1 418. En anmärkningsvärd siffra då tätorten utanför Hässleholm har 2 600 invånare enligt kommunens hemsida.

Efter tio spelade omgångar leder Rosengård serien en poäng före Göteborg. 

Vittsjö ligger på femte plats, dock endast tre poäng bakom tabellettan Rosengård. 

För Rosengård väntar nu - träning. 

– Det är bara att gå tillbaka till träningsplanen och jobba för att höja nivån igen, säger Jonas Eidevall till Sydsvenskan.