Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rosengårds cuphjälte – nu vill stjärnan förlänga

Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sanne Troelsgaard, som avgjorde cupfinalen 2017, nickade in 1–0 på Malmö IP. Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Linköpingsspelarna deppar. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

MALMÖ. Cuphjälte 2017. Cuphjälte 2018.

För andra året i rad avgjorde FC Rosengårds Sanne Troelsgaard cupfinalen mot mästarna Linköping.

I sommar går kontraktet ut – men matchvinnaren vill förlänga.

– Jag tror helt klart att jag skriver på ett nytt kontrakt om bara klubben vill, säger Sanne Troelsgaard till Kvällsposten.

I 65 minuter var det i stort sett bara ett lag på planen i Svenska cupens final på Malmö IP.

FC Rosengård gav inte ett blekt Linköping tid och utrymme. Samtidigt kom hemmalaget gång på gång runt på högerkanten där nästan varje inlägg kändes farligt.

Trots det stora spelövertaget var det 0–0 i paus.

I andra halvlek fortsatte Rosengård sin dominans och var nära att ta ledningen när lagkaptenen Caroline Segers eleganta klack på hörna rensades på mållinjen i 49:e minuten.

Rosengård skapade många hörnor och på det elfte försöket gav det resultat när Sanne Troelsgaard nickade in Anja Mittags hörna i den 62:a minuten.

– Jag tänker att jag får fan göra mål för jag har haft så många chanser. Jag träffar den som tur är och det är en jättehärlig känsla, säger segerskytten.

Då hade mästarlaget Linköping inte haft ett anfall värt namnet och inte ett enda avslut på mål.

Två ramträffar för Rosengård

Sista 20 minuterna satte nye Linköpingstränaren Henrik Jensen allt på ett kort, bytte in Marija Banusic och beordrade fram laget.

Det blev bättre och i den 72:a minuten hade just Banusic Linköpings första avslut på mål men fick ingen kraft i sin nick i straffområdet.

Med en kvart kvar fick Troelsgaard ett gyllene läge att avgöra finalen, men hennes skott gick i underkanten av ribban och ut.

1–0-målet räckte dock för Rosengård och för andra året i rad avgjorde Troelsgaard som firade med familjen på läktaren.

– Jag gillar att spela stora matcher, inte minst finaler, men i dag ska laget ha beröm. Jag spelar i ett bra lag och de gör det lätt för mig. Jag gör målet, men det är hela laget och alla runt laget som förtjänar den här cupsegern.

Matchhjälten vill förlänga

I slutet av juni går den danska landslagsspelarens kontrakt med Rosengård ut.

Du måste ha ett bra förhandlingsläge nu?

– Ja, jag hoppas fortfarande att jag kan stanna i klubben. Jag är glad att vara här och jag känner att klubben är glada att ha mig här.

Diskuterar ni kontrakt?

– Ja, vi har diskuterat en gång så jag hoppas de snart vill diskutera med mig igen..

Hur långt bort känns det?

– Jag tror inte det är så långt bort. Jag är en spelare som önskar trygghet och är mycket hemma med min familj. Jag tror helt klart att jag skriver på ett nytt kontrakt om bara klubben vill.

Rött kort för Banusic

I den 90:e minuten hettade det till när Marija Banusic fick direkt rött kort efter en situation med målskytten Troelsgaard som blev liggande utanför Linköpings straffområde. På väg av planen gestikulerade Banusic med handen mot hemmapubliken i en gest som såg ut att säga "snacka ni".

Marija Banusic fick rött kort i slutet av matchen och gestikulerade mot publiken på väg av planen. Foto: Fredrik Jonsson

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!