Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sanne Troelsgaard, som avgjorde cupfinalen 2017, nickade in 1–0 på Malmö IP. Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅNSanne Troelsgaard, som avgjorde cupfinalen 2017, nickade in 1–0 på Malmö IP. Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Sanne Troelsgaard, som avgjorde cupfinalen 2017, nickade in 1–0 på Malmö IP. Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Linköpingsspelarna deppar. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNLinköpingsspelarna deppar. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Linköpingsspelarna deppar. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Rosengårds cuphjälte – nu vill stjärnan förlänga

Publicerad

MALMÖ. Cuphjälte 2017. Cuphjälte 2018.

För andra året i rad avgjorde FC Rosengårds Sanne Troelsgaard cupfinalen mot mästarna Linköping.

I sommar går kontraktet ut – men matchvinnaren vill förlänga.

– Jag tror helt klart att jag skriver på ett nytt kontrakt om bara klubben vill, säger Sanne Troelsgaard till Kvällsposten.

I 65 minuter var det i stort sett bara ett lag på planen i Svenska cupens final på Malmö IP.

FC Rosengård gav inte ett blekt Linköping tid och utrymme. Samtidigt kom hemmalaget gång på gång runt på högerkanten där nästan varje inlägg kändes farligt.

Trots det stora spelövertaget var det 0–0 i paus.

I andra halvlek fortsatte Rosengård sin dominans och var nära att ta ledningen när lagkaptenen Caroline Segers eleganta klack på hörna rensades på mållinjen i 49:e minuten.

Rosengård skapade många hörnor och på det elfte försöket gav det resultat när Sanne Troelsgaard nickade in Anja Mittags hörna i den 62:a minuten.

– Jag tänker att jag får fan göra mål för jag har haft så många chanser. Jag träffar den som tur är och det är en jättehärlig känsla, säger segerskytten.

Då hade mästarlaget Linköping inte haft ett anfall värt namnet och inte ett enda avslut på mål.

Två ramträffar för Rosengård

Sista 20 minuterna satte nye Linköpingstränaren Henrik Jensen allt på ett kort, bytte in Marija Banusic och beordrade fram laget.

Det blev bättre och i den 72:a minuten hade just Banusic Linköpings första avslut på mål men fick ingen kraft i sin nick i straffområdet.

Med en kvart kvar fick Troelsgaard ett gyllene läge att avgöra finalen, men hennes skott gick i underkanten av ribban och ut.

1–0-målet räckte dock för Rosengård och för andra året i rad avgjorde Troelsgaard som firade med familjen på läktaren.

– Jag gillar att spela stora matcher, inte minst finaler, men i dag ska laget ha beröm. Jag spelar i ett bra lag och de gör det lätt för mig. Jag gör målet, men det är hela laget och alla runt laget som förtjänar den här cupsegern.

Matchhjälten vill förlänga

I slutet av juni går den danska landslagsspelarens kontrakt med Rosengård ut.

Du måste ha ett bra förhandlingsläge nu?

– Ja, jag hoppas fortfarande att jag kan stanna i klubben. Jag är glad att vara här och jag känner att klubben är glada att ha mig här.

Diskuterar ni kontrakt?

– Ja, vi har diskuterat en gång så jag hoppas de snart vill diskutera med mig igen..

Hur långt bort känns det?

– Jag tror inte det är så långt bort. Jag är en spelare som önskar trygghet och är mycket hemma med min familj. Jag tror helt klart att jag skriver på ett nytt kontrakt om bara klubben vill.

Rött kort för Banusic

I den 90:e minuten hettade det till när Marija Banusic fick direkt rött kort efter en situation med målskytten Troelsgaard som blev liggande utanför Linköpings straffområde. På väg av planen gestikulerade Banusic med handen mot hemmapubliken i en gest som såg ut att säga "snacka ni".

Marija Banusic fick rött kort i slutet av matchen och gestikulerade mot publiken på väg av planen.Foto: Fredrik Jonsson
Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag