Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rosengårds taktik i CL: "Spela ut dem"

Caroline Seger. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Oavgjort räcker för de svenska lagen. Men varken Linköping eller Rosengård tänker backa hem i Champions League-returen.

– Förhoppningsvis kan vi spela ut dem här hemma, säger Rosengårds Caroline Seger inför sextondelsfinalen mot rumänska Cluj.

Rosengård tog en arbetsseger borta mot Cluj, men Caroline Seger känner att segern kunde ha varit större än 1–0. Det fanns ett visst missnöje med såväl underlaget som materialet nere i Rumänien.

– Det kunde ha blivit både 2–0 och 3–0 där borta. Sedan är det några situationer som vi är slarviga i och de kunde ha fått oavgjort, så det är små marginaler. Men jag tror att vi kan spela bättre fotboll här hemma, med tanke på hur planen och bollarna såg ut där borta, säger landslagsstjärnan inför onsdagens retur i Malmö.

Attityden avgör

Allt annat än avancemang till åttondelsfinal vore ett misslyckande för Rosengård. Caroline Seger tycker att laget ska kunna dominera på hemmaplan.

– Jag tror att det handlar mycket om vår attityd. Vi får inte slappna av. Det är en jätteviktig match för oss och där vi måste fortsätta att tro på det Malin (Levenstad, tränaren) hela tiden präntar in i våra huvuden: jobba hårt för varandra och vara noggranna i varje situation. För det räcker att Cluj får en chans och att de gör mål. Då är de inne i matchen igen.

Allsvenska serieledaren Linköping har samma utgångsläge mot cypriotiska Apollon Limassol. En inte allt för imponerande insats på bortaplan gav trots allt en 1–0-seger genom Kristine Mindes mål.

– Målet betydde en hel del. Det var taskiga förhållanden och att ändå få med sig en vinst, det var bra. Och vi tror oss veta att vi kan styra händelserna mer på hemmaplan, säger Linköpings tränare Kim Björkegren.

Nyckelspelare osäkra

Laget är inne i en tuff period där Champions League-spel varvas med kampen om SM-guldet. I helgen såg den allsvenska titeln ut att vara i princip bärgad innan Hammarby kvitterade i slutminuten.

– Det var jättetungt. Visst hade vi kunnat spela bättre fotboll i Cypern också, men framför allt känner vi en revanschlusta för att vi inte vann mot Hammarby.

Det finns flera frågetecken i Linköpings trupp. Portugisiska mittfältaren Claudia Neto närmar sig comeback men är antagligen inte redo för 90 minuter. Danska landslagsspelaren Maja Kildemoes spelade inte senast och är också osäker, liksom en sliten Kosovare Asllani som började matchen mot Hammarby på bänken.

– Man ställs lite på prov nu. Men även om det är lite småslitet så är det en jäkligt rolig period just nu, säger Kim Björkegren.

Så spelas returmötena i Champions Leagues sextondelsfinaler (ställningen efter det första mötet inom parentes):

Onsdag, den 11 oktober:

Linköping–Apollon Limassol, Cypern (1–0)

Rosengård–Cluj-Napoca, Rumänien (1–0)

Rossijanka, Ryssland–Gardabaer, Island (1–1)

Wolfsburg, Tyskland–Atletico Madrid, Spanien (3–0)

Sparta Prag, Tjeckien–Paok Thessaloniki, Grekland (5–0)

Brøndby, Danmark–Lillestrøm, Norge (0–0)

Perm, Ryssland–Montpellier, Frankrike (1–0)

Barcelona, Spanien–Avaldsnes, Norge (3–0)

Lyon, Frankrike–Konin, Polen (5–0)

Slavia Prag, Tjeckien–Minsk, Vitryssland (3–1)

Bayern München, Tyskland–Chelsea, England (0–1)

Zürich, Schweiz–Siauliai, Litauen (1–1)

Hjørring, Danmark–Fiorentina, Italien (1–2)

Brescia, Italien–Ajax, Nederländerna (0–1)

 

Torsdag den 12 oktober:

Manchester City, England–St Pölten, Österrike (3–0)

Glasgow, Skottland–Sjymkent, Kazakstan (0–3)

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!