Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rosengård värvar ny tränare från Malmö FF

Therese Sjögran, sportchef: ”Kommer från en miljö lik vår egen”
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

FC Rosengård förstärker ledarstaben.

Joel Kjetselberg lämnar Malmö FF:s organisation och blir ny assisterande tränare.

– Det är en kravställande miljö där man hela tiden vill bli bättre, säger han till klubbens hemsida.

FC Rosengårds tränarstab är nu komplett. Förra sommaren lämnade Jonas Eidevall rollen som huvudtränare och Renée Slegers tog över. 

I början av december förlängde hon sitt kontrakt, men assisterande tränaren Patrick Winqvist lämnade för Mjällby AIF. 

Sedan tidigare är det klart att Ieva Kibirkstis är ny assisterande för Rosengård och får nu sällskap i den rollen av Joel Kjetselberg.

– Jag är stolt och glad att FC Rosengård ger mig förtroendet att jobba tillsammans med de svenska mästarna. Jag har fått ett varmt och familjärt intryck av klubben i mina samtal med Therese Sjögran, men att det samtidigt är en professionell och kravställande miljö där man hela tiden strävar efter att bli bättre och ta nästa steg, säger han till klubbens hemsida.

Lämnar MFF och landslaget

Kjetselberg har tillhört Malmö FF under fem säsonger där han senast kommer från uppdraget som ansvarig för klubbens P17-lag. Han har även varit assisterande tränare i P15-landslaget, men det är uppdrag han nu lämnar när han kliver in i FC Rosengård.

– Joel har stor kompetens och kommer komplettera vårt tränarteam på ett bra sätt. Han kommer från en miljö som är väldigt lik vår egen och det kommer både vi och Joel att ha stor nytta av. Vi vill ta ytterligare steg i vår utveckling och Joel kommer bidra mycket till det, säger sportchef Therese Sjögran till klubbens hemsida.

Tv: FC Rosengård – svenska mästare 2021: