Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rosengård värvar landslagsmålvakt

Sveriges Magdalena Eriksson går upp i duell mot Kanadas Stephanie Labbe i samband med VM-slutspelsmatchen förra året.
Foto: REUTERS/Lucy Nicholson
Stephanie Labbe iklädd den kanadensiska landslagströjan.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Zecira Musovics ersättare är klar.

FC Rosengård har nämligen skrivit kontrakt med den erfarna landslagsmålvakten Stephanie Labbé.

– Jag har alltid sett FC Rosengård som en toppklubb i Europa, säger den 34-åriga kanadensiska stjärnan. 

Så sent som den 18 december meddelade den svenska landslagsmålvakten Zecira Musovic att hennes tid i Malmö och FC Rosengård var över. 24-åringen hade då skrivit på sitt första utlandskontakt, med den engelska giganten Chelsea

Men Rosengårds jakt på en ersättare behövde inte bli allt för lång. Redan under måndagen meddelade skåningarna att den kanadensiska stjärnan Stephanie Labbé är klar för klubben. 

– Stephanie är en väldigt erfaren och rutinerad målvakt som kommer ge oss en trygghet direkt, vilket blir viktigt när vi ska spela tävlingsmatcher tidigt nästa år i Champions League. Hon är en skicklig målvakt som kommer äga sitt straffområde, säger sportchef Therese Sjögran, till Rosengårds hemsida.  

Förlorade mot Sverige

Stephanie Labbé är förstamålvakt i Kanadas landslag och har flera mästerskap på sitt långa fotbolls-cv. Hon var bland annat en del av det kanadensiska lag som VM-förlorade mot Sverige 2019 på Parc des Princes, efter att Stina Blackstenius gjort matchens enda mål. 

Under sin långa karriär har Labbé även tillhört en rad olika svenska klubbar. Mellan 2009 och 2018 representerade hon Piteå, KIF Örebro och Linköping. 

– Jag har alltid sett FC Rosengård som en toppklubb i Europa med en häftig historia av framgångar och segrar. Jag ser fram emot att fortsätta min utveckling i en av världens bästa klubbar, och att varje dag vara omgiven av spelare i världsklass, säger Stephanie Labbé.

Det gångna året spenderade Stephanie Labbé i den amerikanska proffsligan NWSL, där hon tillhörde North Carolina Courage.