Nathalie Björn, i mitten, firar guldet i U19-EM 2015. Foto: NIR KEIDAR / BILDBYRÅNNathalie Björn, i mitten, firar guldet i U19-EM 2015. Foto: NIR KEIDAR / BILDBYRÅN
Nathalie Björn, i mitten, firar guldet i U19-EM 2015. Foto: NIR KEIDAR / BILDBYRÅN
Nathalie Björn. Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅNNathalie Björn. Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Nathalie Björn. Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Rosengård värvar från konkurrenten

Publicerad

FC Rosengård ska försöka vända 3-0-underläget mot Chelsea i Champions Leagues åttondelsfinal.

Då kommer en positiv nyhet – inför nästa säsong.

20-åriga ytterbacken Nathalie Björn har skrivit på för två år.

På onsdagskvällen spelar FC Rosengård mot Chelsea hemma på Malmö IP. Efter förra veckans förlust med 3-0 på bortaplan krävs perfektion för att kunna vända. Samtidigt blickar klubben mot framtiden – och där ingår nu Nathalie Björn.

20-åringen som 2015 var lagkapten när det svenska U19-laget vann EM har skrivit på för Rosengård och lämnar därmed Eskilstuna United.

– Nathalie är en spelare som vi har haft koll på väldigt länge. Hon är en modern ytterback med bra teknik och blick för spelet. Jag tror att hon inom en snar framtid kommer ha en fast plats i landslaget. Vi är väldigt glada att Nathalie valt att komma till FC Rosengård och att ytterligare en pusselbit är på plats inför kommande säsong, säger sportchefen Therese Sjögran i ett pressmeddelande.

Björn skriver tvåårskontrakt med Rosengård

Nathalie Björns kontrakt gäller för 2018 och 2019.

– Det känns otroligt roligt att ha skrivit på för Rosengård. Det är en proffsig klubb med höga ambitioner och jag känner att det här är rätt steg för mig i min fortsatta utveckling. Jag ser framemot att flytta ner till Malmö och starta säsongen 2018, säger hon i ett pressmeddelande.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag