Officiellt: Rosengård värvar bronshjälten

Mimmi Larsson tillsammans med Magdalena Eriksson, Hanna Glas och Kosovare Asllani under bronsfirandet i somars.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

I går stod det klart att landslagsspelaren Mimmi Larsson inte blir kvar i Linköpings FC. Nu har forwarden skrivit på för en ny klubb - svenska mästarna FC Rosengård. 

– Det känns otroligt roligt, säger Larsson i ett pressmeddelande. 

Svenska mästarna FC Rosengård rustar inför kommande säsong. Nu står det klart att landslagsspelaren Mimmi Larsson skrivit på för klubben. 

25-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två år. 

– Mimmi är en forwardstyp som vi saknar i dag, väldigt snabb, hänsynslös i boxen och jobbig att möta för alla motstånd, säger sportchef Therese Sjögran i ett pressmeddelande.

Mimmi Larsson var med i det svenska landslaget som tog VM-brons i Frankrike i somras och har 22 A-landskamper på meritlistan. 

Efter ett år i Linköpings FC, där det blev nio mål och sju assist, lämnar dock bronshjälten klubben för spel i Rosengård. 

– Det känns otroligt roligt att ha skrivit på för Rosengård. Jag är glad över att få tillhöra ett lag med så höga ambitioner, skickliga spelare, proffsig organisation och miljö. Det känns också utmanade att få spela Champions League igen och försöka hjälpa laget till ytterligare ett SM-guld, säger Mimmi Larsson i ett pressmeddelande till klubben. 

Åttonde spelaren att lämna Linköping

Larsson är en i raden av spelare som lämnar Linköpings FC inför kommande säsong. Sedan tidigare har bland annat Anna Oscarsson och Filippa Angeldal lämnat klubben och under gårdagen stod det klart att målvakten Emma Holmgren flyttar hem till Uppsala för spel med nykomlingarna.