Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rosengård vann – mot danska storlaget

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

FC Rosengårds säsong är i gång - och vilken start.

De regerande svenska mästarna avfärdade danska storlaget Bröndby.

– Det kändes vemodigt att säga hejdå till tjejerna i vintras – nu var vi taggade när vi samlades, säger målvakten Zecira Musovic.

I första träningsmatchen för säsongen är det sällan detaljerna sitter, och enligt Zecira Musovic var spelarna väl medvetna om detta när man gick in i matchen mot Bröndby.

– Resultatet kanske inte är det primära, utan processen och vad vi gör på planen, säger hon.

Men med sig hem fick FC Rosengård även resultatet. Jelena Cankovic drog in en frispark i början av den andra halvleken, åtta minuter senare placerade Hanna Bennison in och Johanna Rytting Kaneryd gjorde 3-0 efter 63 minuters spel. 

– Jag tycker att vi går ut i andra halvlek och får en bra start i vårt presspel, vi pressade Bröndby högt och läste pressignaler på ett bra sätt. I första halvlek släpper vi inte till några farliga målchanser, och det tyder på ett bra försvarsspel, säger Musovic.

”Skönt att vara i gång”

I samma minut som matchens tredje mål kom byttes tio spelare, och det danska laget lyckades reducera två gånger om.

Men första träningsmatchen är avklarad och tongångarna är positiva.

– Jo, det är riktigt skönt att vara i i gång. Vi avslutade förra året på topp, då kändes det som att man kunde fortsätta – det kändes lite vemodigt att säga hejdå till tjejerna för vintern. När vi samlades igen var vi taggade, säger Zecira Musovic.

Och det råder inga tvivel om att FC Rosengård går för ytterligare ett SM-guld – och målvakten vill gärna ta ytterligare kliv i Champions League. 

Rosengård vann mot Bröndby

Laget de besegrade på lördagseftermiddagen gick längre än något svenskt lag i just Champions League förra året.

– Jag tycker det märks med den harmonin vi har i gruppen, att gillar att umås med varandra. Sen också att vi är otroligt professionella och går in i det här året med inställningen att vi inte vunnit något. Det är hårt jobb och extremt många vinnarskallar i det här laget vill nå ännu bättre i år, konstaterar Musovic.