Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rosengård vann efter drömfrispark

Olivia Schough och Sanne Troelsgaard firar efter 2-1.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Olivia Schough och Jelena Cankovic firar efter matchen.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

FC Rosengård är tillbaka på vinnarspåret.

En som var på spelhumör var Olivia Schough.

Mittfältaren låg bakom allt och bjöd på en delikatess till frispark.

– Den här vinsten betyder otroligt mycket för oss, säger Schough.

FC Rosengård hade två matcher utan vinst med sig in i lördagens möte mot Linköpings FC. Tre poäng var viktiga för laget för att hålla undan för BK Häcken i tabelltoppen – och tre poäng fick dem.

En stor anledning till det var Olivia Schough.

– Det är väldigt skönt för det blev mycket snack efter förlusten mot Häcken. Så skönt att reda nu veckan efter vara tillbaka på vinnarspåret, säger hon.

Men hemmalaget började med en kalldusch redan i den nionde minuten. Efter slarvigt spel i försvaret kunde bortalagets Uchenna Grace Kanu enkelt peta in 1-0. 

– Det är klart att det kommer en del tankar när det blir 1-0 så snabbt. 

Men målet blev en parantes och Linköping kunde inte stå emot hemmalagets dominans. 

Med kvarten kvar att den första halvleken fick FC Rosengård ett perfekt frisparksläge strax utanför straffområdet. Oliva Schough klev fram, placerade bollen precis under ribban och gjorde 1-1.

– Vi snackade lite om att vi skulle chippa in den på bakre. Men jag kände bara att ”nej det här är ett för bra läge för att inte skjuta”.

Det var hennes tionde mål i damallsvenskan den här säsongen.

– Det blir lite enklare när man spelar i ett så bra som Rosengård. 

Och det var nära på att bli ett ledningsmål direkt efter. 

”Då var det bara att chansa”

Loreta Kullashi vände bort motståndarna på mitten och serverade ett instick till Ria Öling. Men Cajsa Andersson gjorde sig stor och räddade.

Strax innan halvtid låg Kullashi bakom det som blev ledningsmålet.

Hon tog emot en passning vid mittplan, vände bort sin försvarare (igen) och hittade ut till Schough på vänsterkanten som var helt fri.

Schoughs satte fart och skickade in ett inlägg längs marken. Framför mål fanns Sanne Troelsgaard som enkelt kunde rulla in 2-1.

– Jag försöker få dem att tro att jag ska kliva in och skjuta, men då kunde jag lätt gå till vänster. Då var det bara att chansa och spela in den, säger Schough.

Blytunga poäng i kampen om SM-guldet

I den andra halvleken fortsatte hemmalaget att dominera och gästerna hade svårt att få till anfall. Rosengård hade ett ypperligt läge att stänga matchen när de prickade ribban två gånger om.

2-1-målet skulle visa sig bli matchens sista. Rosengård tog därmed tre blytunga poäng i kampen om SM-guldet, samtidigt som Häcken bara fick oavgjort mot Vittsjö.

– Man märker att det snackas mer runtomkring, det är mycket folk på matcherna och utan att man vill så blir det mycket mer tankar. Så den här vinsten betyder otroligt mycket för oss och det märks att vi är extra glada. 

Tre matcher återstår nu av damallsvenskan och härnäst ställs laget mot Piteå IF på bortaplan.

– Det är bara att försöka hålla i nu det sista, för Häcken kommer inte ge upp, säger Olivia Schough.

TV: FLER FOTBOLLSNYHETER

Janne Andersson skämtade friskt under presskonferensen: ”Älskar att festa”