Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rosengård upp i serieledning efter dramatisk avslutning

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Två tidiga mål gav Rosengård segern mot Piteå efter en dramatisk avslutning.

Vinsten innebär att Skånelaget går upp i serieledning.

– Jag är ändå nöjd och det var skönt med tre poäng, säger Caroline Seger till SVT.

Johanna Rytting Kaneryd blev matchens första målskytt när hon ostört fick driva in i straffområdet och avslutade med yttersidan. 1-0 efter 13 minuter.

Rosengård ångade vidare och nyförvärvet inför säsongen Mimmi Larsson kunde utöka ledningen i den 20:e minuten.

Kort därefter åkte hemmalaget på sitt första avbräck när målskytten Rytting Kaneryd, som varit skadeförföljd, tvingades kliva av. In kom Sofie Svava.

Hemmalaget gick till halvtidsvila med en säker ledning och såg ut att få behålla den.

– Vi startar bra och har ett bra bolltempo. Efter det låter vi Piteå komma in i det, så det får vi ändra lite till andra, säger Mimmi Larsson till SVT i paus.

”Jag är ändå nöjd”

Men Piteå splattra till liv och en frispelad Josefin Johansson kunde trycka in reduceringen nättaket.

Målet gav energi till norrlänningarna som tryckte på för en kvittering. Laget flyttade upp och pressade hemmalaget ordentligt. Helt plötsligt såg vinsten inte lika bekväm ut.

Rosengård gjorde flera byten kort efter målet och lyckades hålla emot och 2-1 stod sig matchen ut.

– I andra halvlek har vi ett dåligt bolltempo, tappar för lätta bollar och släpper man in ett mål och det bara ett mål till likaläge... då är det klart att de trycker på. Jag är ändå nöjd och det var skönt med tre poäng, säger Caroline Seger till SVT.

Vinsten innebär att Rosengård nu går om Göteborg FC och toppar damallsvenskan. Konkurrenterna på Västkusten har däremot en match mindre spelad. I morgon kliver de in i omgången och det vankas toppmöte när Linköping står för motståndet.