Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag tror att alla är missnöjda här...”

Anna Anvegård om den dramatiska matchen
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

FC Rosengård får ställa in guldfirandet efter att Linköping snuvat hemmalaget på två poäng i en högdramatisk tillställning. 

Samtidigt har Rosengård sex poäng och elva plusmål till tvåan Göteborg med två omgångar kvar och därmed fortfarande en hand på pokalen efter Anna Anvegårds viktiga kvittering i slutminuterna. 

– Jag tror att alla är missnöjda här, kanske klubbchefen är nöjd, nej inte hon, men kassören kanske, säger Jonas Eidevall, tränare. 

Det var upplagt för guldfest på Malmö IP på söndagseftermiddagen efter att Göteborg hållit liv i guldstriden på lördagen genom att slå Piteå på bortaplan. 

Förutsättningarna var dock sådana att FC Rosengård behövde vinna mot Linköping för att stå som svenska mästare med två omgångar kvar. 

Och det blev också högdramatiskt i slutminuterna när Anna Anvegård, som kom in i andra halvlek, kvitterade efter att FC Rosengård legat under med 1-3. 

FC Rosengård kämpade heroiskt för ett segermål men Linköping lyckades knipa en poäng med andan i halsen. 

Och därmed rullar guldstriden vidare. Samtidigt kan Anna Anvegårds kvittering betyda guld för Rosengård eftersom det betyder att Göteborg inte längre kan gå om på poäng utan maximalt sluta på samma poäng och få till en målskillnadsaffär. 

– Vi hade så mycket fokus på att vinna och direkt efter är det lite besvikelse men samtidigt med perspektiv så ger en poäng ett mycket bättre utgångsläge nu, säger Anna Anvegård som också hade ett jätteläge strax efter hon kommit in vid ställningen 1-2. 

– Jag försökte lägga den i bortre men jag hade ingen bolltouche innan så jag får skylla på det. Om det blivit 2-2 där så hade det kanske blivit annorlunda. 

Fotbollsplanen ekade tom efter kvittering mot Linköping

Elva plusmål 

För att vara exakt så har Rosengård nu elva plusmål att gå på till Göteborg. 

– Ingenting är omöjligt och vi tar inte ut något men det hade varit en helt annan sak om vi inte tagit en poäng. Nu krävs det mycket för att Göteborg ska gå förbi oss. 

Anna Anvegård avbröt landslagssamlingen och kom in först i den 70:e minuten. Efter matchen var låret tejpat men hon försäkrar att det känns bra. 

– Jag har fått en bra tejpning och det känns bra. Det har varit bra sedan jag kom tillbaka till Malmö, säger Anna som dock inte var redo från start på grund av senaste tidens känning i låret. 

Rosengårds tränare Jonas Eidevall var efter matchen kritisk mot lagets försvarsspel men lyfte fram moralen. 

– Det är så klart en frustrerad känsla att vi inte fick göra 4-3, en frustrerad känsla att vi inte sätter försvaret på ett bättre sätt men att vi kommer tillbaka är en underbar känsla och att vi aldrig ger upp, den mentaliteten är jag jättestolt över, säger han. 

Samtidigt var det en publikfest på Malmö IP här med 2 398 personer och nu får ni ett nytt guldläge på hemmaplan nästa vecka mot Vittsjö - ni maxar ändå guldstriden mer...

– Jag tror att alla är missnöjda här, kanske klubbchefen är nöjd, nej inte hon, men kassören kanske, säger Jonas Eidevall, tränare, med ett skratt. 

Rosengård har kvar att möta Vittsjö och Kristianstad i avslutningen.