Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rosengård körde över tabelljumbon

Sofie Svava. Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Jelena Cankovic gjorde ett mål och en assist. Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Trots att Kungsbackas Sara Nilsson kvitterade efter 16 minuter var det inget snack om vem som skulle ta hem matchen. 

FC Rosengård slog Kungsbacka med hela 6–1 och övertog därmed serieledningen när Kopparberg/Göteborg bara fick kryss mot Kif Örebro.

–  Det gäller bara att fortsätta på den inslagna vägen, säger Jelena Cankovic efter matchen.

I värmen på Malmö IP såg hemmalaget till att redan efter tio minuter visa vem som skulle diktera tempot för dagen. Blott 16–åriga supertalangen Hanna Bennison hittade VM–bronsmedaljören Nathalie Björns panna och 1–0 var ett faktum. 

Där och då trodde många att det skulle fortsätta att rassla in mål, men Kungsbacka såg till att åtminstone för stunden sätta skräck i Rosengård – Sara Nilsson utnyttajde ett misstag i hemmaförsvaret och kvitterade bara sex minuter efter Björns ledningsmål. 

Sedan tog sig Rosengård samman. På riktigt. 

Bennison med ytterligare en assist

Efter ytterligare tio minuter var det återigen dags för Hanna Bennison att tacka för förtroendet och det nya kontraktet med FC Rosengård. Hennes frispark nådde på nytt en lagkamrats panna – den gången var Glodis Perla Viggosdottir sist på bollen och satte FCR i ny ledning. 

Sedan rasslade det på. 

Viggosdottir satte 3–1 strax innan paus assisterad av Caroline Seger, 4–1 ordnade Halie Mace, 5–1 Sanne Troelsgaard och avslutningsvis 6–1 kom via Jelena Cankovic. 

– Målet vi släpper in kom lite oväntat. Vi blev överraskade, men jag är nöjd med hur vi reagerade efteråt och hur vi tog oss samman, säger Jelena Cankovic.

– I andra halvlek är vi mycket bättre, vi höjer bolltempot och får utdelning på många av våra chanser. Matchen mot Vittsjö på onsdag blir tuff - den spelas dessutom på gräs. De har gjort en bra säsong, men vi tar med oss våra två raka segrar och ska fortsätta på den inslagna vägen.

Därmed tar FC Rosengård över serieledningen från Kopparberg/Göteborg som bara lyckades få oavgjort mot Kif Örebro.