Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mäktiga krossen: ”Vi har bud på fler mål”

FC Rosengård satte gasen i botten mot KIF Örebro.Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Skånskorna ledde med 4–0 efter mindre än 25 spelade minuter.Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det finns överkörningar, och så finns FC Rosengårds första 25 minuter hemma mot Kif Örebro.

Hemmalaget ledde med 4–0 och gav inte gästerna en chans överhuvudtaget – matchen slutade 6–0 efter bland annat två mål av Anna Anvegård.

– Jag tycker vi gör en jättebra prestation, säger Anvegård till Sydsvenskan.

Ett rasande tempo, tre mål på 20 och fyra på 23 minuter, och där var matchen avgjord. 

FC Rosengård gjorde processen otroligt kort med gästande KIF Örebro när man spelade ut registret fullständigt och visade hur bra det kan se ut när allt klaffar. Samtidigt lämnade gästernas försvarsingripanden en del att önska vid tre av målen.

Anvegård tvåmålsskytt

Ledningsmålet kom redan efter nio minuters spel när gästerna inte lyckades nicka undan bollen – Anna Anvegård klev in resolut och small in bollen i nättaket otagbart för Moa Öhman i Örebromålet.

Andra målet signerat Anvegård kom efter 20 spelade minuter. Nathalie Björn fick en frispark i ett utmärkt läge, Öhman räddade och släppte returen rakt ut till en framrusande Anna Anvegård som satte 3–0. Dessförinnan hade Sofie Svava prickskjutit in 2–0 via stolpen från ett 20–tal meter.

4–0 gjorde Mimmi Larsson från nära håll i den 23:e minuten efter att fint ha vänt bort försvararna, 5–0 satte Jelena Cankovic från straffpunkten och 6–0 kom slutligen från Hanna Bennisons vänsterfot. 

Anna Anvegård efter matchen: 

– Jag tycker vi gör en jättebra prestation från första början. Vi visar verkligen var vi ville att matchen skulle gå. Så som vi spelar i första halvlek är så vi kan och ska spela framöver. Vi varierar vårt spel jättebra, kort passningsspel men vi slår ändå långa bollar. Fyra mål talar väl sitt tydliga språk, säger hon till Sydsvenskan och fortsätter:

– Vi gör två mål i andra och har bud på fler. Även om det inte var riktigt lika bra som i första halvlek tycker jag att den är godkänd.

Rosengård går i och med segern upp som serieledare, två poäng före Kopparberg/Göteborg som har en match mindre spelad.