Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rosengård kan förlora Musovic

Rosengårds sportchef Therese Sjögran.Foto: BILDBYRÅN
Rosengårds stjärnmålvakt Zecira Musovic och hennes lagkamrater deppar efter söndagens förlust mot Växjö i damallsvenskans sista omgång.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Allsvenskan är över och FC Rosengård får nöja sig med ett silver

Nu väntar ett pussel för sportchefen Therese Sjögran. Åtta kontrakt är utgående och stjärnmålvakten Zećira Mušović kan vara förlorad.

– Det är en internationell målvakt. Klart det finns intresse för henne, säger Sjögran.

Trots att FC Rosengård egentligen länge fanns med i den damallsvenska toppen kom guldjakten av sig framåt hösten. I oktober passerade fyra allsvenska omgångar där Malmölaget inte lyckades bärga enda seger. 

För guldrivalen Kopparbergs/Göteborg var det bara att tacka och ta emot. Klubben hoppade upp till en serieledning – och knep sitt första guld någonsin. 

Ett snöpligt slut på coronasäsongen för förhandsfavoriten FC Rosengård.

– Ser vi över hela säsongen var den ändå okej. Sedan får vi fråga oss vad som händer i oktober. Det är något vi får analysera och försöka gå till botten med, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran, och specificerar några av de allra viktigaste frågeställningarna: 

– Varför presterar vi helt plötsligt inte längre? Varför tappar vi poäng mot lag som åker ur ligan? Det är ett jobb vi börjar med nu och som fortsätter fram till 2021. Vi vill alltid vinna, och när vi inte gör det är vi inte nöjda. 

Visserligen har FC Rosengård en hemmamatch i Champions League kvar på sitt spelschema innan det väntar semester och julfirande. Men för Therese Sjögran är planeringen för den kommande säsongen redan i full gång.

Spelare med utgående kontrakt

Ali Riley

Amanda Altheden

Anam Imo

Emma Lind

Katrine Veje

Malin Levenstad

Olivia Lindstedt

Zecira Musovic

”En internationell målvakt” 

Åtta spelare har just nu utgående kontrakt. Däribland landslagsmålvakten Zecira Musovic, som själv har öppnat för att Champions League-mötet den 15 eller 16 december kan bli hennes sista framträdande i Rosengårds vita skrud

Dessutom saknar det tidigare Chelsea-proffset Ali Riley kontrakt nästa år, liksom den danska landslagsstjärnan Katrine Veje och anfallaren Anam Imo.

– Vi är mitt i lagbygget inför nästa säsong, kan man säga. Vi är på väg, men är långt ifrån klara, säger Therese Sjögran.

Hur många nya spelare tror du just nu att det kan bli till nästa år? 

– Jag vet inte exakt, men det finns i alla fall ett antal kontrakt som går ut. Vi kommer inte förlänga med alla, så det kommer bli lite in och ut. Jag skulle säga att det kan bli upp emot fem - sex nya.

Efter Rosengårds 1-0-förlust i damallsvenskans sista omgång mot Växjö DFF i söndags rapporterade Sydsvenskan att det finns ett stort intresse för Zecira Musovic bland Europas proffsklubbar.

Och det är inget som förvånar Therese Sjögran.

– Ja, men båda våra målvakter har avtal som går ut. Zecira är en internationell målvakt och spelar i landslaget. Det är klart det finns intresse för henne, säger hon.

Zecira Musovic deppar efter att Rosengård förlorat mot Växjö med 1-0.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

”Bara att gilla läget” 

Året har varit en annorlunda historia för FC Rosengård. Läktarna har gapat tomma, personalen har varit permitterad och svenska cupen ställdes in.

Dessutom började den damallsvenska säsongen först vid slutet på juni. Flera månader efter utsatt premiärdatum.

– Ja, pandemin har påverkat oss en hel del. Vår scouting har till exempel påverkats, vi får bara titta på video och det gör jobbet svårare för oss. Men det är samma för alla och det är bara att gilla läget, säger Therese Sjögran.

Hur tror du att dina ekonomiska ramar påverkas av pandemin?

– Vi kände inför säsongen att vi tappade en del pengar bland andelen nya sponsorer. Det är många företag som gått dåligt och då är sponsring och marknadsföring bland det första man drar in på. 

– Så det är klart vi har tappat där. Men hur utfallet blir inför 2021 vet vi inte helt i dagsläget, avslutar Therese Sjögran.

TV: Allsvenska juryn: ”Hade varit bästa affären i Allsvenskan någonsin”