Rosengård har gjort klart med Viggosdottirs ersättare

Trion som tackades av innan senaste matchen mot Växjö tillsammans med tränare Jonas Eidevall, som lämnar klubben för Arsenal.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Inför OS-uppehållet stod det klart att FC Rosengård tappar tre nyckelspelare.

Nu värvar klubben ännu en isländsk mittback för att täppa igen hålet. 

– Jag är väldigt glad över att få bli en del av en framgångsrik klubb som FC Rosengård, med deras höga ambitioner, säger nyförvärvet Gudrun Arnardottir. 

Inför den sista matchen innan OS-uppehållet i damallsvenskan stod det klart att FC Rosengård släpper en trio tongivande spelare. Anna Anvegård och Nathalie Björn, som båda går till Everton samt försvaren Glodis Perla Viggosdottir, som försvinner till tyska storklubben Bayern München.

Under torsdagen presenterade klubben ett nyförvärv för att delvis delvis täppa igen det tomrum de lämnat efter sig. 

Den det rör sig om är isländska mittbacken Gudrun Arnardottir. 25-åringen kommer närmast från Djurgårdens IF där hon spelat i nästan tre år. Kontraktet sträcker sig över två år och sportchef Therese Sjögran är nu glad att isländskan kan ansluta direkt när träningarna drar i gång om bara några dagar.

– I Gudrun får vi en kraftfull spelare som är bra på huvudet och väldigt positionssäker. Jag gillar också den isländska inställningen och mentaliteten. Jag är glad att vi kunde lösa henne från Djurgården redan i sommar, berättar Sjögran på FC Rosengårds hemsida. 

Förutom sin tid i Djurgården har mittbacken spelat i den isländska ligan och även gjort två säsonger på college i USA. Hon har också meriter från spel i det isländska landslaget. 

– Jag är väldigt glad över att få bli en del av en framgångsrik klubb som FC Rosengård, med deras höga ambitioner. Jag ser fram emot att ta mig an utmaningarna som kommer med att spela i ett så pass starkt lag, och jag hoppas kunna bidra till att klubben når sina mål i OBOS Damallsvenskan såväl som i Champions League. Jag hoppas och tror också att detta kommer utveckla mig som spelare, säger hon på klubbens hemsida.