Rosengård håller undan i kampen om CL-platsen

Rosengård firar efter tvåmålsskytten Ella Masars 3–1-mål mot Djurgården.
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Caroline Seger betonar hur viktigt CL-spel är för FC Rosengård.
Foto: EMIL LANGVAD/TT / TT NYHETSBYRÅN

FC Rosengård höll på att slarva bort segern hemma mot Djurgården.

Men tabelltvåan vann – och håller undan för Eskilstuna i kampen om den viktiga Champions League-platsen.

– Det är viktigt för oss som lag och klubb att ta den platsen, säger Caroline Seger.

FC Rosengård såg till att hålla matematiskt liv i den damallsvenska guldstriden tack vare söndagens 6–3-seger mot Djurgården.

Men det som i paus såg ut att bli en enkel seger för Rosengård blev onödigt spännande.

Efter att Anja Mittag, Iva Landeka, Ella Masar McLeod och Sanne Troelsgaard sett till att Rosengård ledde med 4–1 i paus kunde Djurgården reducera två gånger om till 4–3 i andra halvlek efter slappt försvarsspel av hemmalaget.

Djurgården jagade en kvittering och det var först i slutminuterna som Rosengård kunde avgöra och dra ifrån.

Seger: ”Sätter oss i svåra situationer”

I den 89:e minuten skickade Ella Masar in 5–3. Masar fick också chansen att fullborda sitt hattrick på tilläggstid, men Djurgårdens målvakt räddade. Returen slog dock lagkaptenen Caroline Seger i mål.

– Vi sätter oss själva i svåra situationer även i första halvlek, det är bara att Djurgården inte gör mål på dem. I andra halvlek är allt som vi pratade om i halvtid, att inte slappna av och fortsätta, det gör vi tvärtom och faller tillbaka som vi har sett ut tidigare med mindre energi och slarvar och gör det enkelt för Djurgården i matchen. Har man 4–1 ska man klara att hålla det, säger lagkaptenen Caroline Seger.

– Men det positiva med tanke på hur det har sett ut är att vi vinner matchen och gör sex mål och har en spelglädje och attityd i första halvlek som är väldigt positiv.

Fördel Rosengård i kampen om CL-plats

Eftersom trean Eskilstuna vann samtidigt mot Kristianstad med 2–1 så håller Rosengård avståndet på sex poäng i kampen om andraplatsen som ger en åtråvärd Champions League-plats.

– Det är jätteviktigt. Viktigt för oss som lag och klubben naturligtvis. När man känner att guldet är ganska långt borta vill man inte tappa en Champions League-plats och andra plats heller så för vår del är det viktigt att vi fortsätter vinna matcher och behåller den platsen, slår Seger fast.

Exakt hur viktigt är Champions League-spel för Rosengård tycker du?

– Jätteviktigt. Målsättningen är hög för klubben och oss som lag. Vi vill inte bara vara ett damallsvenskt lag utan vill ut i Europa och plocka titlar där och visa att svensk fotboll fortfarande håller en hög standard. Rosengård har alltid varit där så vi ska inte tappa den platsen.