FC Rosengård ställs mot Djurgården Foto: CHRISTER THORELL/IBL
FC Rosengård ställs mot Djurgården Foto: CHRISTER THORELL/IBL

Rosengård fick drömlott i semi

Publicerad

På söndagen vann FC Rosengård mot Kristianstad och säkrade gruppsegern i svenska cupen.

På måndagen fick de en drömlottning där de slipper regerande mästarna Linköping i semifinalen.

De två gruppettorna Rosengård och Eskilstuna kunde inte lottas mot varandra i semifinal. Så när lottningen genomfördes på måndagen på Svenska fotbollförbundets kansli i Solna fanns bara två alternativ för Malmö-laget: Djurgården och fjolårets seriesegrare Linköping.

Rosengård fick Djurgården.

Och Eskilstuna ställs således mot Linköping.

Semifinalerna spelas den 17:e respektive den 18 mars.

Och som om semifinallottningen inte var positiv nog för Rosengård fastslogs under lottningen även att vinnaren i deras möte med Djurgården får hemmaplansfördel i finalen mot segrarna i mötet mellan Eskilstuna och Linköping.

Finalen spelas den 13 maj.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag