Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rosengård bjöd sponsorer på exklusiv "Zlatan-resa"

Håkan Wifvesson. Foto: SANNA DOLCK
Zlatan Ibrahimovic i PSG. Foto: BILDBYRÅN

FC Rosengård begär ekonomiskt stöd från kommunen för att klara av bortaresorna i Champions League.

Samtidigt åker delar av klubbens styrelse, tillsammans med sponsorer, till London för att se Zlatan Ibrahimovic spela.

Det kostar föreningen minst en kvarts miljon kronor, avslöjar Sydsvenskan i en granskning.

Uefas fördelning av prispengar gör att herrarna kan tjäna hundratals miljoner på att spela i Champions League samtidigt som damerna tvingas slita för att ens ha råd att betala spelarnas resor till bortamatcherna.

Svenska landslagsstjärnan Kosovare Asllani, som spelar för Linköping, är en av många att reagera kraftigt.

– När vi spelar i Champions League är det nästan minus för att vi inte får ut några pengar. Så ska det inte se ut, men jag vet inte hur man ska ändra det. Ska man bojkotta Champions League för att vi knappt får någon vinning för det? Det är katastrof, sa hon förra veckan. 

Rosengård bjöd på dyr resa

För att hantera kostnaderna i samband med sina bortamatcher har FC Rosengård de senaste åren fått miljonbelopp från kommunen.

Samtidigt avslöjar Sydsvenskan att delar av FC Rosengårds styrelse, tillsammans med flera sponsorer, flugit privatjet till London för att titta på mötet mellan Chelsea och Zlatan Ibrahimovics dåvarande klubb PSG.

Resan genomfördes 2014. 13 män och en kvinna flög privatjet till London, såg Champions League-fotboll, sov på hotell och flög dagen efter hem till Malmö. Resan ska ha kostat Rosengård minst en kvarts miljon kronor, skriver Sydsvenskan.

När tidningen pratar med klubbens ordförande Håkan Wifvesson, som var med till London, påstår han att han inte har koll på alla detaljer kring resan och att föreningen inte arrangerar och bjuder sponsorer på sådana evenemang.

Men så småningom vänder han helt.

– Några av våra huvudsponsorer gör jättemycket för oss. Utan dem hade vi inte kunnat spela i Champions League, säger Wifvesson till Sydsvenskan och fortsätter.

– FC Rosengård har betalt vissa delar av resan och sedan har då någon kanske ställt upp med själva flyget.