Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Smällen: Stjärnan bars ut på en bår

Jelena Cankovic tvingades utgå i den andra halvleken mot KDFF.
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Derbyt mellan Rosengård och Kristianstad slutade oavgjort, 1-1.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

MALMÖ. Rosengård tappade poäng i guldjakten. 

Dessutom tvingades stjärnan Jelena Čanković lämna matchen på bår.

– Vi var lite rädda för att det var hälsenan. Men hälsenan är intakt, säger Rosengårdstränaren Reneé Slegers.

Skånederbyt mot Kristianstad slutade oavgjort, 1-1.

FC Rosengård har haft en förmåga att bjuda på målkalas hemma på Malmö IP. Mot AIK blev det en betryggande 3-0-vinst, innan dess hade Rosengård även hemmabesegrat Örebro med 6-0 och Växjö med 5-0.

Men när det vankades derby mot Kristianstads DFF blev det desto mer tillknäppt.

Ja, Rosengård skapade de bästa chanserna och hade ett större bollinnehav.

Men hemmapubliken bjöds inte på något nättrassel alls under matchens inledande 45 minuter.

– Kristianstad är en svår motståndare, men jag tycker vi är bättre. Om man tittar på statistiken över antal gånger vi är i deras straffområde och vilka typer av lägen vi skapar så har vi de bästa chanserna i matchen, säger Rosengårdstränaren Reneé Slegers.

Tidigt i matchens andra akt lyckades Rosengård döda det mållösa resultatet.

Stjärnan utgick skadad

Matchuret hade inte ens tickat upp till 50 minuter när Sanne Troelsgaard var påpasslig i straffområdet och skickade in sitt sjunde mål för säsongen.

– Jag tänkte bara att ”nu måste jag springa in i boxen”. Sedan är det tur den kommer på returen, så tänker jag bara att jag måste skjuta in bollen, säger Troelsgaard.

Som så många gånger förr var Rosengård tillbaka i ledning – men allt var inte guld och gröna skogar i Malmö.

Efter en dryg timme blev Jelena Čanković sittande i det egna straffområdet, med uppenbart svåra smärtor runt sin vänsterfot. Efter lite omplåstring lyftes hon av planen på bår och ersattes med nyförvärvet Mia Persson.  

– Vi var lite rädda för att det var hälsenan, men hälsenan är intakt. Det är det enda jag vet. De gör fortfarande undersökningar, säger Renée Slegers. 

”Ger oss ett mentalt övertag”

Knappt tio minuter senare åkte guldjagande Rosengård på nästa käftsmäll.

Ett långt Krisitanstadinkast hittade fram till Mia Carlsson i straffområdet – som skarvade bollen elegant över Teagan Micah. 

– Vi gör 1-1-målet ganska tidigt och det hjälper oss med vårt självförtroende. Det blev lite av en 50/50-match därefter som kunde slutat hursomhelst, säger KDFF-tränaren Elísabet Gunnarsdóttir.

Matchavslutningen blev förhållandevis händelsefattig och varken Rosengård eller Kristianstad lyckades koppla något större grepp om derbyt.

Med bara några enstaka minuter kvar på bataljen tvingades Rosengård till ytterligare ett byte, när Loreta Kullashi utgick skadad.

Matchen slutade till sist 1-1 och det innebär att Rosengård är sex poäng före tvåan BK Häcken i den allsvenska tabellen. Redan den 2 oktober möts de båda klubbarna för ett riktigt toppmöte.

– Det är klart, när vi inte vinner är det skönt att vi ändå leder serien. Men det viktigaste är att vi tar en match i taget och så vet vi att det kommer en svår match till helgen. Det ser vi fram emot, säger Sanne Troelsgaard.

Kristianstad parkerar på en fjärdeplats i tabellen, med 25 inspelade poäng. Allra närmast väntar dubbla hemmamöten för KDFF – först mot Örebro och därefter mot Eskilstuna. 

– Nu har vi spelat här (på Malmö IP) tre matcher i rad utan att förlora, vi har vunnit en och spelat två lika. Det ger oss lite mentalt övertag och en bra känsla, säger Elísabet Gunnarsdóttir.

TV: SE FLER SPORTNYHETER