Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Regerande mästarna värvar från Arsenal

Rosengård svenska mästare 2019.
Foto: NILS PETTER NILSSON

Rosengård värvar från Arsenal. 

Landslagsbacken Katrine Veje, 28, har skrivit på för det regerande mästarlaget.

– Det känns som att komma hem, även fast jag är dansk, säger backen i ett pressmeddelande. 

Under lördagen stänger transferfönstret för damallsvenskan. På fredagen presenterade Rosengård en riktig prestigevärvning. 

Danskan Katrine Veje, som har gjort över 100 landskamper, är klar för en återkomst i Malmölaget. Veje gjorde 2,5 säsong i Rosengård mellan 2011 och 2013 och under den perioden tog hon två guld med laget. 

– Jättekul att Katrine är tillbaka i FCR. Hon är en erfaren spelare som spenderat några år i Frankrike och England. Hon kommer tillföra speed, en mot en spel som är i världsklass men också rutin från spel i stora ligor ute i Europa, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran i ett pressmeddelande. 

”Känns som att komma hem”

Veje värvades till Arsenal från franska Montpellier i januari 2019 och kommer lämna Londonklubben efter totalt 16 framträdanden. 

– Jag är jätteglad över att vara tillbaka i Malmö och i Rosengård. Det är längesen, men det känns som att komma hem, även fast jag är dansk. Jag ser fram emot att bidra med min erfarenhet som jag har skaffat i Frankrike och England, säger Veje i ett pressmeddelande. 

https://www.instagram.com/p/CBU92pkFNAs/