Lina Nilsson har spelat 392 matcher för FC Rosengård. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNLina Nilsson har spelat 392 matcher för FC Rosengård. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Lina Nilsson har spelat 392 matcher för FC Rosengård. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Lina Nilsson har också spelat 72 matcher för det svenska landslaget. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNLina Nilsson har också spelat 72 matcher för det svenska landslaget. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Lina Nilsson har också spelat 72 matcher för det svenska landslaget. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Plågad av diskbråck i åtta år – nu slutar hon

Publicerad

Ryggsmärtorna har plågat Lina Nilsson till och från i åtta år.

Nu har hon förmodligen spelat sin sista fotbollsmatch.

– Jag har nog gjort mitt, ja. Innerst inne har jag bestämt mig. Det finns ett liv efter fotbollen också, säger FC Rosengårds backklippa till Sydsvenskan.

Säsongen har blivit allt annat än Lina Nilsson tänkt sig. På grund av skador har hon bara kunnat spela åtta matcher i serien.

Nu blir det troligtvis inga fler.

I en intervju med Sydsvenskan berättar Nilsson att karriären med största sannolikhet är över. Ryggproblemen har funnits där i åtta år men Nilsson har kunnat hantera dem. Läkarna säger att det handlar om diskbråck, att sprutor och rehabövningar kan hjälpa.

Den senaste tiden har Nilsson mer fungerat som ledare än som spelare.

– Jag vill bidra med vad jag kan. Har varit i klubben länge och har mycket erfarenhet. Vi har många yngre spelare och kan jag inte vara på planen, kan jag kanske hjälpa till med något annat. Situationen är som den är för oss. Det har varit en tuff höst. Och en tuff vår. Tufft hela året, säger hon till Sydsvenskan.

Planerar för livet efter fotbollen

Efter 392 klubblagsmatcher och 72 landskamper planerar Nilsson nu för livet efter fotbollen.

– Jo, det är klart. Har gjort det länge egentligen, men skjutit fram det. Det har ofta varit skönt att bara ha fotbollen, vissa dagar har jag tänkt att det vore skönt att ha jobbat. Jag är utbildad i ekonomi för länge sedan, säger hon till Sydsvenskan.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag