Plågad av diskbråck i åtta år – nu slutar hon

Lina Nilsson har spelat 392 matcher för FC Rosengård.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Lina Nilsson har också spelat 72 matcher för det svenska landslaget.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Ryggsmärtorna har plågat Lina Nilsson till och från i åtta år.

Nu har hon förmodligen spelat sin sista fotbollsmatch.

– Jag har nog gjort mitt, ja. Innerst inne har jag bestämt mig. Det finns ett liv efter fotbollen också, säger FC Rosengårds backklippa till Sydsvenskan.

Säsongen har blivit allt annat än Lina Nilsson tänkt sig. På grund av skador har hon bara kunnat spela åtta matcher i serien.

Nu blir det troligtvis inga fler.

I en intervju med Sydsvenskan berättar Nilsson att karriären med största sannolikhet är över. Ryggproblemen har funnits där i åtta år men Nilsson har kunnat hantera dem. Läkarna säger att det handlar om diskbråck, att sprutor och rehabövningar kan hjälpa.

Den senaste tiden har Nilsson mer fungerat som ledare än som spelare.

– Jag vill bidra med vad jag kan. Har varit i klubben länge och har mycket erfarenhet. Vi har många yngre spelare och kan jag inte vara på planen, kan jag kanske hjälpa till med något annat. Situationen är som den är för oss. Det har varit en tuff höst. Och en tuff vår. Tufft hela året, säger hon till Sydsvenskan.

Planerar för livet efter fotbollen

Efter 392 klubblagsmatcher och 72 landskamper planerar Nilsson nu för livet efter fotbollen.

– Jo, det är klart. Har gjort det länge egentligen, men skjutit fram det. Det har ofta varit skönt att bara ha fotbollen, vissa dagar har jag tänkt att det vore skönt att ha jobbat. Jag är utbildad i ekonomi för länge sedan, säger hon till Sydsvenskan.