Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nytt mål av Schough när Rosengård vann

Foto: SPORTS PRESS PHOTO / MIA ERIKSSON/SPP/SIPA USA SIPA USA

Olivia Schough fortsätter att briljera i säsongsinledningen av damallsvenskan. 

I 2–0-segern mot Eskilstuna satte hon sitt tredje mål på lika många matcher och hennes Rosengård toppar tabellen efter full pott på tre omgångar.

Efter en spelmässigt hyfsat jämn första kvart skruvade Rosengård upp nivån flera hack. Från den stunden utvecklades matchen till en allt annat än jämn tillställning på Tunavallen. Mimmi Larsson inledde kort därefter målskyttet för gästerna efter att hon haft flera hyfsade halvlägen och till slut fick dit bollen efter ett långskott i den 25:e minuten.

Olivia Schough, som fått en strålande inledning på säsongen i sin nya klubb, utökade bara en minut senare när hon vek in från sin vänsterkant och placerade in 2–0. Schough har på tre matcher därmed stått för tre mål och en assist på Malmölagets tre raka segrar.

Eskilstuna, som floppade rejält förra säsongen, har i år inlett på ett betydligt mer lovande sätt. Efter oavgjort i premiären mot Kristianstad åkte laget upp till Piteå och knep en 2–0-seger. Men mot Rosengård hade man svårt att etablera något eget spel när väl gästerna steppade upp, och skapade egentligen inte en enda bra målchans.

Rosengård hade däremot flera jättelägen att utöka genom bland annat Mimmi Larsson som hade en boll som gick precis utanför stolproten, och Katrine Veje som sköt stenhårt från distans. Eskilstunas målvakt Emma Holmgren stod dock för flera fina räddningar, bland annat på Vejes skott som annars hade seglat upp i krysset.

Men det blev inga fler mål, trots 18–3 i avslut för gästerna, och matchen slutade 2–0 till Rosengård.