Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya MFF-tränaren kan få med sina gamla spelare

Fredrik Jahnfors.Foto: EMIL LANGVAD / BILDBYRÅN
Jahnfors lämnar efter många år Dösjöbro IF. Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Fredrik Jahnfors byter ner sig tre divisioner i och med sin nya tränartjänst för Malmö FF:s damlag.

Nu tror man att spelare från Dösjöbro IF:s division ett lag kommer följa sin före detta tränare till MFF trots nedgradering. 

Kanske kan hans erfarenheter som jurist hjälpa honom med tvistemål även utanför rättegångssalen. Nu ska Fredrik Jahnfors träna ett nytt lag. I sin nya tjänst ska han hjälpa MFF i satsningen mot ett professionellt damlag. Senaste 20 åren har han tränat pojk- och damlag med framgång, senast i Dösjöbro. 

– Det kommer bli bra i Dösjöbro också. Det är ingen som är oersättlig, svarar Jahnfors på frågan om hur klubben kommer klara sig utan honom.

Malmö lockar

Han säger själv att han är en Malmö-kille med ett ”himmelsblått hjärta” sedan barnsben. 

– Jag minns kanske inte så mycket av fotbollen från barndomen men jag minns det andra. Som när det blev mål och man fick hoppa upp på axlarna, säger Jahnfors.

Jahnfors ser helt andra förutsättningar i MFF även om han har trivts bra i Dösjöbro. Förhoppningen är att kunna lyfta damfotbollen, att uppmärksamheten riktas även mot MFF. Han vill att damerna ska få större uppmärksamhet och menar på att de förtjänar att lyftas. 

– När man erbjuds tränaruppdrag från MFF, då tackar man ja, säger Jahnfors som en förklaring till sitt byte från division ett till division fyra. 

Jahnfors tror att hans tidigare erfarenheter av att bygga grupper är vad som gav honom tjänsten. I framtiden vill han se sitt lag i allsvenskan. Men han är medveten om att vägen dit är lång. 

Stort intresse från damerna

MFF anordnade en öppen provträning dit 125 damer anmälde sitt intresse. MFF:s sportchef, Daniel Andersson, säger att den siffran var högre än man hade räknat med vilket kom sen en positiv överraskning. Till träningen fick 30 komma och det är ur den gruppen det nya laget ska väljas. 

– Det är ganska troligt att det kan bli några från Dösjöbro med tanke på den kvalitén som de har, säger Andersson. 

Jahnfors och Andersson ska tillsammans med övriga ledare bygga ett lag. De har redan varit i kontakt med några av de som provtränade. Förhoppningen är att truppen ska presenteras under kommande vecka. 

Var laget ska spela är inte bestämt utan det diskuteras ännu. Säsongen drar i gång i april och till dess hoppas MFF på att fler vill möta det nya laget.