Talangfulla landslagsbacken Nathalie Björn ska ta nästa steg i Rosengård. Foto: BILDBYRÅNTalangfulla landslagsbacken Nathalie Björn ska ta nästa steg i Rosengård. Foto: BILDBYRÅN
Talangfulla landslagsbacken Nathalie Björn ska ta nästa steg i Rosengård. Foto: BILDBYRÅN
2015 var Nathalie Björn lagkapten när Sveriges F19-landslag vann EM-guld. Foto: NIR KEIDAR / BILDBYRÅN2015 var Nathalie Björn lagkapten när Sveriges F19-landslag vann EM-guld. Foto: NIR KEIDAR / BILDBYRÅN
2015 var Nathalie Björn lagkapten när Sveriges F19-landslag vann EM-guld. Foto: NIR KEIDAR / BILDBYRÅN

Nya Rosengårdsstjärnan: ”Vill bli bäst i världen”

Publicerad

Hon var lagkapten när Sveriges F19-landslag vann EM-guld.

I år vill Nathalie Björn lägga två nya guld till samlingen – och fortsätta sin klättring på en väldigt ambitiös karriärstege.

– Jag vill bli bäst i världen en dag, säger Rosengårds 20-åriga nyförvärv.

Det låter ambitiöst, på gränsen till överambitiöst.

Men Nathalie Björn har, trots att hon bara är 20 år, alltid omgärdat sig med tydliga ambitioner.

Som att hon en dag vill bli lagkapten i A-landslaget.

– Jag tycker det är jätteviktigt med ambitioner och egna målsättningar så att man inte känner sig klar bara för att man är i Rosengård. Det är så mycket mer jag vill få ut. Jag vill bli bäst i världen en dag. Det är viktigt för mig att ha de här ambitionerna och målen för att sträva vidare, säger nyförvärvet från Eskilstuna.

Bäst i världen, hur når man dit?

– Det är ett mål om några år som sagt. Jag har mina delmål på vägen. Eftersom jag fortfarande är så ung är det fokus på att få speltid och utvecklas den vägen. Att känna ett ansvar, att kunna ses som en viktig del av laget och det gör jag här i Rosengård. Sen är det så klart en dröm att någon dag gå utomlands, testa den fotbollen och hur man mäter sig internationellt.

”Guldet är mitt bästa minne hittills”

Ett kvitto har hon fått. EM-guldet 2015 som lagkapten för F19-landslaget.

Hur har den framgången påverkat dig?

– Den upplevelsen och den resan har format mig som spelare och person. Det är mitt bästa minne hittills. Det är en otrolig erfarenhet att möta så bra motstånd, vara delaktig i en sån turnering och känna sig viktig.

Hon debuterade i Sirius 2013, därefter blev det två år i AIK innan hon flyttade till Eskilstuna. Där fick hon mest spela mycket till vänster – samtidigt som hon i landslagssammanhang (både A och U23) ses som högerback. 

I Rosengård får hon spela på sin normala högerbacksposition, men det var tränaren Jonas Eidevall som fick valet att landa på fjolårstvåan.

– Jag vet att det är en bra klubb med höga ambitioner och han är en väldigt klok och smart tränare, säger Nathalie Björn.

Vill peta Linköping från tronen

Efter två år på silverplats ska Rosengård i år försöka peta ner mästarlaget Linköping från tronen.

Man får två chanser, förutom i damallsvenskan möts lagen i cupfinalen i vår där Rosengård är regerande mästare.

– Vi vill vinna både cupen och serien, helt klart, säger Björn.

Rosengård får bekänna färg redan i dagens premiär hemma mot Kopparbergs/Göteborg som förstärkt i vinter.

– De har gjort bra värvningar och säger själva att de vill vara med i toppen. Det blir en tuff premiär, men det finns inga enkla matcher i damallsvenskan.

Hur mycket längtar du till att det drar i gång nu?

– Man kanske inte får svära, men det ska bli så jävla roligt. 

Läs mer: Kryss i Skånederbyt i allsvenska premiären 

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag