Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mystisk skada förstörde säsongen: ”Svårt att gå”

Alexandra Benediktsson åkte på en skada på försäsongen.Foto: MATHILDA AHLBERG / Bildbyrån
Det är fortfarande osäkert när hon kan vara tillbaka.Foto: AVDO BILKANOVIC / Bildbyrån

Det som började med några veckor slutade i sju månader.

En mystisk knäskada har förstört säsongen för Vittsjös Alexandra Benediktsson, som fortfarande inte är tillbaka.

– Jag hade så ont att det var svårt att gå. Jag kunde knappt böja eller sträck ut benet. Det var den jobbigaste perioden, säger hon.

Förra året var Alexandra Benediktsson, 25, given i Vittsjös mittlås och högst bidragande till succésäsongen.

När årets försenade upplaga av damallsvenskan startade fanns Benediktsson inte med på planen. Som för många andra spelare i serien handlade det om en knäskada.

Men till skillnad från andra spelare med skadade knän kunde läkarna inte se vad felet var.

– Jag har gjort två magnetröntgen, den första visade att det var som ett litet blåmärke på skelettet. Andra gången hade jag fått bakslag för tredje gången, de gjorde vi en ny magnetröntgen och då visade det inget särskilt. Man vet inte riktigt vad det är. Det är något med ledbanden men det är inget tydligt, så det finns inte någon förklaring till varför jag haft så ont, berättar hon.

Åkt på flera bakslag

Från början pratade man om att hon skulle vara borta fyra till sex veckor. I dag har det gått sju månader.

– Det är just ovissheten som har varit det jobbiga. För har man ett svar på vad det är vet man exakt vad man ska göra, nu har det mest varit ”det är inte riktigt säkert, vi får ta det dag för dag”. Jag har inte heller vetat hur lång tid det ska ta, det är det som varit det jobbiga.

Det slår kanske till och med smärtan.

– Ja men nästintill.

– Det var ett tag, jag åkte på ett bakslag i slutet av juni och efter det hade jag jätteont, jag hade så ont att det var svårt att gå. Jag kunde knappt böja det och jag kunde inte sträcka ut det helt. Det var den jobbigaste perioden.

”Det är skönt för psyket”

Samtidigt startade Vittsjö, som slutade trea i fjol, säsongen svagt och kämpade länge i botten av tabellen.

– Då är det extra jobbigare att vara på sidan av och inte kunna hjälpa till på samma sätt som man gjorde förra säsongen. Men nu har det gått bättre och det känns jättebra, nu är det väl femte raka vinsten. Det är bara jättekul.

För Alexandra Benediktssons egen del är det fortfarande osäkert när hon är tillbaka på planen igen. Men det är närmare än vad det varit på länge.

– Jag har börjat gå i gång lite fotbollsmässigt, är med i passningsövningar och i går var jag faktiskt med på lite spel. Det var jättekul, det har jag inte gjort på länge. Det är skönt för psyket med.

Klubbarna med flest SM-guld