Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Musovic: ”Många tycker att Rosengård har haft sina år”

Zecira Musovic Foto: BILDBYRÅN
Zecira Musovic Foto: BILDBYRÅN

Besvikelsen efter ett nytt missat SM-guld var stor i höstas.

I år ska Rosengård motbevisa tvivlarna som räknar bort laget från guldstriden.

– Folk får tycka vad de vill, vi ska visa i handling i stället för att måla upp någon skönhetsbild, säger Zecira Musovic.

Fjolårssäsongen slutade på tyngsta möjliga vis för FC Rosengård.

I den sista omgången hade klubben allt i egna händer för att vinna SM-guld för första gången på tre säsonger.

Men man förlorade mot Kopparbergs/Göteborg och slutade trea vilket betydde att man till råga på allt även missade Champions League-spel i år.

– Det gick från allt till ingenting. Skitsurt verkligen. Vi trodde alla på att vi skulle ta tillbaka förstaplatsen och få spela Champions League och det gör att det kändes extra tungt att inte få något. Men det är små detaljer som avgör om man tar förstaplatsen eller blir trea, säger Rosengårds målvakt Zecira Musovic.

”Kommer sköta snacket på planen”

Efter den tunga säsongsavslutningen kallade sportchefen Therese Sjögran det för ett misslyckande att den tidigare dominanten i damallsvenskan missat SM-guld tre år i rad.

Nu har en ny säsong påbörjats – där Rosengård inte per automatik ses som favoriter längre, trots premiärsegern mot Eskilstuna.

– Vi går in i säsongen där vi inte är favorittippade och många har räknat bort oss och tycker att Rosengård har haft sina år. Jag tror vi kommer sköta snacket på planen det här året. Folk får tycka vad de vill, men vi ser fram emot att spela bra fotboll och visa upp det i handling i stället för att måla upp någon skönhetsbild av var vi vill vara och ska göra, säger Musovic som för första gången under sina år i Rosengård stod alla matcher i fjol.

– Det var ett viktigt år för mig.

”Flera lag som rustar”

Målvakten menar att utvecklingen av damfotbollen, nationellt som internationellt, är den stora anledningen till att Rosengård har fått det tuffare.

– Det är fler lag som rustar inför säsongerna. Det är färre misstag som kan göras under en säsong om man ska stå som vinnare. Det har inte varit fel på oss utan snarare att de andra blivit bättre.

Känner du att ni har en trupp som ska kunna utmana om SM-guld i år?

– Definitivt. Vi har klasspelare i laget och har bra konkurrens också. Vi har framför allt en bra lagkänsla vilket jag tror är sjukt viktigt för att klara av alla utmaningar man stöter på.