Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mitt i guldstriden – allsvenska stjärnan förlänger kontraktet

Glodis Perla Viggosdottir, här med Caroline Seger Foto: BILDBYRÅN

FC Rosengård slåss om SM-guldet.

Nu stärker man för framtiden genom att förlänga kontraktet med backstjärnan Glodis Perla Viggosdottir.

– Hon är en viktig pusselbit i det lagbygge som kommer att bära klubben de närmsta åren, säger sportchefen Therese Sjögran.

Med tre omgångar kvar av damallsvenskan ligger FC Rosengård tvåa i tabellen, tre poäng bakom serieledande Piteå.

Göteborg på tredjeplats skuggar en enda poäng bakom Malmö-laget och ligaavslutningen ser ut att bli raffinerande.

På söndag tar FC Rosengård emot liggaåttan Hammarby medan Piteå bortamöter tokjumbon IFK Kalmar som på 19 matcher tagit tre ynka poäng.

Därefter möts de två topplagen på Malmö IP, måndagen den 22 oktober, i en match som kan komma att avgöra hela guldstriden. I dagsläget är FC Rosengård visserligen tre poäng bakom Piteå, men FCR:s målskillnad är i nuläget 21 mål bättre än Piteås. 

Om båda lagen vinner i helgen och Rosengård sedan hemmabesegrar Piteå så leder Malmö-laget damallsvenskan inför slutomgången.

I den avslutande matchen möter FC Rosengård nuvarande trean Göteborg på bortaplan medan Piteå tar emot mittenlaget Växjö.

”Ett riktigt proffs”

I jakten på ytterligare framgångar tryggar FC Rosengård nu ett framtida lag för allsvensk toppstrid.

Den isländska backstjärnan och landslagsspelaren Glodis Perla Viggosdottir, 23, förlänger nu sitt kontrakt med FC Rosengård i två år efter den här säsongen.

Backen har spelat varenda sekund av årets 19 allsvenska omgångar och sportchefen Therese Sjögran är mycket nöjd att få behålla isländskan i Malmö.

– Det jag gillar med Glodis är hennes inställning, hon ger alltid 100 procent och strävar hela tiden efter att bli bättre. Ett riktigt proffs, säger Sjögran i ett pressmeddelande.

Glodis Perla Viggosdottir:

– Jag är jätteglad att ha skrivit på ett nytt kontrakt för FC Rosengård. Jag ser fram emot de nästa två åren och att fortsätta min utveckling som spelare.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!