Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miljardärsponsorn: Därför kan Rosengård lyckas i CL

”Storklubbarna har insett att man måste satsa på tjejer och killar”
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Dan Olofsson gläds över att storklubbar i Europa satsar på damer.

Samtidigt tror Rosengårds storsponsor att klubben kan hävda sig i Champions League även om svenska lag inte har samma resurser. 

– Rosengård har en kultur i klubben, bra ledning och bra spelare, konstaterar miljardären som också är positiv till att MFF vill ha ett damlag. 

Rosengård blev på söndagen svenska mästare för elfte gången. En skön revansch för Malmöklubben som var en ribbträff i sista omgången från guldet förra säsongen. 

– De har gjort ett fantastiskt jobb och har varit bästa laget över hela serien. De har legat i topp tio år i rad nu, det är inte många lag som gör det utan de brukar dippa, säger Dan Olofsson, en av huvudsponsorerna till FC Rosengård.  

I ett större perspektiv – vad betyder guldet för Malmö tror du? 

– Det är väldigt viktigt att tjejfotbollen expanderar och viktigt för Malmö att lyfta fram tjejer och Rosengård. Det händer mycket positivt i Malmö, betonar Dan Olofsson. 

– Vi är väldigt stolta att vara med och stötta klubben. 

Nu väntar Champions League igen för Rosengård och frågan är om storsponsorn är beredd att gå in med mer pengar för att göra laget än mer slagkraftigt i den konkurrensen. 

Tror Rosengård kan hävda sig

Dan Olofsson säger att det inte har diskuterats men att han kommer vara med och dra sitt strå till stacken även framöver. Han tror också att Rosengård kommer kunna hävda sig när storlagen nu satsar stora resurser på damer. 

– Om man går tillbaka fem, sex, sju eller åtta år i tiden så har de stora klubbarna inte satsat på damer men nu har de insett att man måste ha både tjejer och killar. Det är viktigt för sponsorerna och så vidare. Storklubbar i Europa satsar rejäla resurser nu och det tycker jag de gör rätt i, påpekar han. 

– Det innebär också att lilla Sverige inte kommer ha resurserna att tävla mot dem men Rosengård kommer kunna hävda sig bra för man har en kultur i klubben, bra ledning och bra spelare. 

Och så behövs det lite tur, menar han...

– Man ska ha lite stolpe in, Rosengård har haft lite stolpe ut tidigare i Champions League.  

”Stärker damfotbollen”

Dan Olofsson är också positiv till Malmö FF:s planer på damlag. 

– Jag tycker det är bra, jag har länge tyckt att MFF ska ha damfotboll också, sedan vilken lösning man hittar är upp till dem. Jag tycker det är bra och stärker damfotbollen, det gör också att MFF uppfattas som en klubb som satsar på båda könen, säger miljardären. 

– Jag tror det är rätt viktigt, man kan inte ha ett företag i dag där man säger att man skippar tjejer och bara har killar, samma gäller för MFF. Malmö sparkade ut damfotbollen för ett antal år sedan och nu har de tänkt om. Jag tycker det är positivt.