Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

MFF-läkarens besked: Sex till nio månader (!)

Mia Carlsson. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Pär Herbertsson. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Mia Carlsson har drabbats av en komplex broskskada i knäet.

Nu kan säsongen vara över för Kristianstads DFF:s stjärnback.

– Om vi behöver fästa tillbaka fragmentet som är löst tar det nog sex till nio månader, säger MFF:s läkare Pär Herbertsson till Kristianstadsbladet.

Kristianstads DFF gör sig redo för en allsvensk toppfajt i höst. Serien sparkade i gång igen i lördags och klubben rivstartade genom att krossa Kungsbacka med 5–0.

Dessvärre verkar man få klara sig utan Mia Carlsson. Trotjänaren har åkt på en komplex skada i knäet – som i värsta fall kan leda till att säsongen är över. 

Mia Carlsson åkte till Malmö under tisdagen och magnetröntgade knäet med hjälp av Malmö FF:s läkare Pär Herbertsson. 

Det första beskedet är inte positivt, uppger Kristianstadsbladet. 

– Mia har fått en broskskada inne i sitt knä, en skada som hon haft i sitt andra knä för flera år sedan. Vi planerar att operera henne den 5 eller 12 augusti, säger Pär Herbertsson till tidningen.

Kan bli mycket kortare tid

Pär Herbertsson fortsätter:

– Egentligen tror jag att Mia vet mer om det eftersom hon har varit med om precis samma skada. Men om vi behöver fästa tillbaka fragmentet som är löst tar det nog 6–9 månader. Det såg inte särskilt bra ut på magnetröntgen, men ibland ser det bättre ut när man öppnar upp, säger MFF-läkaren.

I bästa fall kan det dock röra sig om betydligt kortare läketid för Mia Carlsson.

– Har vi tur kan Mia vara tillbaka om sex till åtta veckor, men baserat på vad magnetröntgen visade ser det inte bra ut, säger Pär Herbertsson.

Gunnarsdottir: ”Otroligt tråkigt”

KDFF-tränaren Elisabet ”Beta” Gunnarsdottir lider med sin spelare efter beskedet.

– Det är otroligt tråkigt och det innebär naturligtvis att vi tvingas klara oss utan en mycket viktig spelare. Vi vet inte ännu hur lång återhämtningstiden är, vi får avvakta operationen. Men vi räknar inte med henne, säger hon.