Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Måste jobba på det för att ta SM-guldet”

Foto: CHRISTER THORELL/SPP/SHUTTERSTOCK / CHRISTER THORELL/SPP/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: SPORTS PRESS PHOTO / CHRISTER THORELL /SPP/SIPA USA SIPA USA

Mimmi Larsson var inblandad i två mål. 

Trots det är FC Rosengård utslaget ur Champions League. 

Istället får laget nu rikta fullt fokus mot att ta SM-guld. 

– Vi vet vad vi kan och vill ha det där SM-guldet så nu är det allt fokus på det, säger Mimmi Larsson.

Rosengård behövde göra tre mål för att hålla drömmen om Champions Legauge vid liv. 

Vilket de också gjorde och Mimmi Larsson var inblandad i två av dem. 

– Första så pressar jag målvakten och hon blir stressad så att hon inte får i väg bollen så som hon har tänkt sig och så gör Jelena (Cankovic) mål. Andra målet är en bra passning av Ria (Öling) och jag kan ta den rakt mot mål. Det är ingen tröst nu men förhoppningsvis hjälper väl självförtroendet lite att få sätta dit en boll, säger Larsson. 

Dessvärre så släppte laget också in tre mål - precis som på Malmö IP förra veckan - vilket innebar respass för Rosengård. 

– Det är klart att man är jättebesviken. Man hade hoppats och önskat mer, det är klart en stor besvikelse. Sedan tycker jag att vi gör en ganska bra prestation i dag men bjuder på för enkla mål, säger Larsson.  

”För enkla mål”

Rosengård har släppt in två mål på 15 matcher i damallsvenskan. Nu har man helt plötsligt släppt in sex mål på två matcher i Europa. 

Och precis som på Malmö IP förra tisdagen hette det att målen var ”för enkla”.

– Då går det inte att vinna matcher i Champions League, det är för bra motstånd, säger Larsson.

Vad beror det på?

– Det är svårt att säga nu, det var mest en känsla. Man får nog titta på det igen och se vad vi kan gör för skillnad till nästa match. 

Är ni satta i gungning nu? 

– Nej, jag tycker att vi visar mot AIK, även om det inte är en bra prestation så studsar vi tillbaka och vinner den med 3-0. Vi vet vad vi kan och vill ha det där SM-guldet så det är allt fokus på det nu, säger hon. 

Europaäventyret är över för den här gången. Istället väntar nu Hammarby i damallsvenskan på söndag. Samtidigt blev Rosengårds största konkurrent på hemmaplan, BK Häcken, klart för gruppspel i CL i höst. 

– När man får smälta det här och börja fokusera på damallsvenskan så tycker jag att vi absolut ska ta med oss den insatsen vi gör här på bortaplan. Sedan tycker jag att första matchen är för svag av oss och som i dag släpper vi till lite enkla lägen, det är sådant vi måste jobba på för att kunna ta det här SM-guldet som ligger och väntar i höst.  

”En fantastisk spelare”

Går det att blicka mot Hammarby redan nu? 

– Det är lite för tidigt än. Idag får man vara ledsen och besviken, säger Larsson. 

Vad sa ni i omklädningsrummet efter matchen? 

– Inte jättemycket. Det var tungt och det var tråkigt så nu får man vara ledsen och sedan är det bara att ladda om inför söndagens match. 

Framtidstro finns det dock. 

Rosengård leder damallsvenskan med sex poängs försprång. Och i den andra halvleken byttes 16-årige Bea Sprung in och gjorde därmed sin debut i den Europeiska toppfotbollen. Hon var en pigg injektion i Rosengårds slutforcering. 

– Det är en fantastisk spelare det är kul att spela med henne. Hon går bara ut och kör, hon är otroligt skicklig och mogen i sitt spel för att vara så ung. Det är lovande inför framtiden, säger Mimmi Larsson.